Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat vineri, la Sfântu Gheorghe, că hotelurile şi vilele aflate în patrimoniul Regiei Autonome a Protocolului de Stat (RAAPPS) vor fi scoase la vânzare în scurt timp, după finalizarea procedurilor de evaluare.

Potrivit acesteia, operatorii turistici privaţi s-ar putea ocupa mai bine decât statul de aceste imobile şi şi-a exprimat speranţa, că, în ciuda crizei, se vor găsi investitori interesaţi de achiziţionarea lor.

„Vă pot spune că ordonanţa de urgenţă este gata, a fost doar o problemă legată de evaluarea patrimoniului. Eu cred că infrastructura de turism trebuie să fie în principal în sectorul privat, administrată de privaţi. Sigur nu este un moment nemaipomenit de bun pentru vânzări, pentru că în timp de criză economică preţul e mai scăzut şi nu sunt foarte mulţi doritori să cumpere, (…) dar noi sperăm ca vânzările hotelurilor şi infrastructurii de turism deţinute de RAAPPS să meargă bine (…) Deci nu va mai dura mult, e o problemă legată de evaluarea patrimoniului imobiliar al RAAPPS”, a spus Elena Udrea.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a mai spus că în staţiunea Covasna există un hotel foarte bun deţinut de RAAPPS, „Bradul”, în care s-ar putea investi şi care ar putea atrage mai mulţi turişti în zonă.

Conducerea hotelului „Bradul” spune că în sezonul estival a avut în permanenţă turişti, gradul de ocupare fiind în ultimele luni de peste 90%. Managerul hotelului, Gheorghe Onea, consideră că „Bradul”, care se află în vecinătatea Spitalului de recuperare cardiovasculară din Covasna, este una dintre cele mai profitabile unităţi aflate în administrarea RAAPPS şi că „hotelul este chiar luxos pentru cele două stele pe care le are”.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail