Spitalul Judeţean de Urgenţă „Fogolyan Kristof” din Sfântu Gheorghe ar putea deveni cel mai modern spital din regiune. Prin Programul Operaţional Regional (POR), acesta va beneficia de 22 milioane de euro pentru reabilitare şi achiziţionarea de echipamente şi de aparatură medicală.

Contractul a fost semnat vineri, de către Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, în cadrul vizitei făcute la Sfântu Gheorghe. „Noi sperăm că în 2 ani de zile se va termina şantierul de la Spitalul Judeţean, acesta devenind cel mai modern spital de urgenţă din regiune”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Tamas Sandor.

Potrivit acestuia, acesta este cel mai mare contract finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) din Regiunea Centru, în valoare de 87 de milioane de lei, adică 22 de milioane de euro.

Proiectul prevede reabilitarea infrastructurii spitalului, dotarea acestuia cu echipamente medicale performante, dar şi dezvoltarea serviciilor medicale.„Este un proiect de mare, mare necesitate. Astfel, putem să finalizăm lucrările de construcţii şi, în afară de finalizarea acestor lucrări, prin care aducem spitalul la standarde moderne, vom putea achiziţiona aparatură medicală corespunzătoare unui sistem medical de nivel european, din secolul XXI”, a explicat managerul judeţului, Klarik Laszlo.

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf” este singurul spital din judeţul Covasna care oferă servicii specializate într-un număr de 27 specialităţi – atât chirurgicale cât şi medicale. Istoria acestuia datează din anii 1840.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail