Preşedintele Asociaţiei „Calea Neamului”, medicul Mihai Tîrnoveanu, a anunţat că şi în acest an eroii căzuţi în luptele pentru apărarea ţării vor fi cinstiţi joi, cu prilejul sărbătoririi Înălţării Domnului, în cadrul unei ceremonii organizate în Cimitirul Internaţional al Eroilor din Valea Uzului.

 Într-un apel postat pe pagina sa de Facebook, preşedintele Asociaţiei Calea Neamului a arătat:

„Am privit până în adâncul durerii noastre de români pământul Cimitirului sfâşiat de străini. Am aprins lumânări pe locul fostelor cruci, răni ce până-n prăsele le-am simţit. Un om ne-a dăruit, în schimb, 150 de cruci din lemn pentru sufletul celor care s-au jertfit acolo si au rămas fără însemne creştine. Alţi oameni au dat cu untdelemn crucile şi câţiva copii, cu mâinile lor, au început să sape în pământul acela, împreună cu femeile care aprig s-au ostenit, aşa cum cele «de pe timpuri» îşi conduceau soţii şi feciorii pe front. Cu braţele lor, bărbaţii au ridicat o Cruce Mare şi au făcut ceea ce era de făcut, iar vrednicii preoţi au sfinţit lucrarea copiilor, femeilor şi bărbaţilor tari. Aşa a răsărit, dincolo de toată negura vremii, un Cimitir nemuritor, pentru eroii care nu mor, încăpăţânându-se să facă încă Istorie în pofida timpurilor anti-istorice.

Pentru acei copii, femei şi bărbaţi, pentru eroii nemuritori ce se iau şi acum la trântă cu vremurile, răspundeţi Prezent la Cimitirul Internaţional al Eroilor Valea Uzului, de Înălţarea Domnului, joi, 13 iunie, ora 17:00!”.

Acesta a mai scris că luni a fost „la Dărmăneşti, Dofteana, Comăneşti, Moineşti pentru a mobiliza oamenii să se strângă din nou în Cultul Eroilor de Înălţarea Domnului la Cimitirul Internaţional al Eroilor Valea Uzului. Din Braşov si Covasna pornim 100 de români, dintre care 50 vor fi copii, pentru ca ei să înveţe pe teren ce înseamnă istoria glorioasă a neamului nostru. E de datoria noastră să le asigurăm transport şi pachete cu alimente de drum, căci vor porni de acasă imediat după Sfânta Liturghie şi se vor întoarce spre noapte. Daţi-ne în acest sens o mână de ajutor, orice bănuţ în contul Asociaţiei Calea Neamului RO62BRDE080SV52855930800 fiindu-ne de mare folos”.

Manifestarea de la Cimitirul Internaţional al Eroilor de la Valea Uzului este organizată de Asociaţia Calea Neamului şi Frăţia Ortodoxă „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de Biruinţă”. 

https://informatiahr.ro/

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail