Poliţiştii rutieri s-au afla la datorie şi în acest sfârşit de săptămână. Pe lângă activităţile de control al traficului rutier, de prevenirea a evenimentelor rutiere, au efectuat şi cercetarea locului unor accidente. Week-end-ul pe care l-am încheiat a fost bogat în evenimente rutiere. Pe drumurile publice din judeţ am înregistrat două accidente rutiere cu victime, dintre care unul mortal. Din păcate, în ambele cazuri, victimele au fost copii.

Sâmbătă, în jurul orei 11.40, poliţiştii rutieri au fost sesizaţi despre faptul că pe  D.J. 114 la km 17+880, în localitatea Sânzieni, s-a produs un accident rutier în care a fost rănită o minoră.

În urma sesizării, echipa operativă s-a deplasat imediat la faţa locului. Din primele cercetări efectuate, rezultă că o fetiţă de 5 ani, lăsată fără supraveghere de părinţi, s-a angajat în traversarea străzii, în fugă şi fără să se asigure prin faţa unui autoturism oprit, moment în care a fost acroşată de autovehiculul de teren. Din verificări rezultă că autovehiculul a fost condus de G. Domokos, de 41 ani, cu domiciliul în mun. Tg. Secuiesc, posesor al permisului de conducere categ. „B”, din anul 1990, care se afla regulamentar în depăşirea autoturismelor oprite pe parte dreaptă a drumului.

Din accident a rezultat rănirea gravă a fetiţei, care a fost transportată la Spitalul Judeţean din Braşov, unde, în cursul serii, a decedat.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, cu suspectul în stare de libertate.

După aproximativ o oră şi jumătate (ora 13.16), de astă dată la Întorsura Buzăului, poliţiştii au fost sesizaţi despre producerea unui alt accident rutier pe D.N. 10,  în urma căruia a fost rănit un copil, un băiat de 9 ani.

Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au constatat că un cetăţean italian în vârstă de 70 ani, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în ţara de domiciliu, pe DN 10 la km. 110 + 750m, în oraşul Întorsura Buzăului, a accidentat un băiat de 9 ani, care s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis, fără să se asigure şi în fugă.

Victima a fost transportată cu ambulanţa la Spitalul Orăşenesc din Întorsura Buzăului, unde a fost diagnosticat cu răni uşoare. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilo-test, rezultatul a fost negativ. Bărbatului i s-a recoltat o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs evenimentul.

În continuare, este perioada concediilor, vacanţelor. Mulţi cetăţeni se grăbesc să ajungă cât mai repede la destinaţie sau acasă. Pentru siguranţa dumneavoastră şi a celorlalţi participanţi la trafic, în scopul prevenirii implicării în evenimente rutiere nedorite poliţiştii covăsneni vă recomandă:

Indiferent de calitatea dvs de participant la trafic: conducător auto, biciclist, conducător de moped, motociclist sau pieton, respectaţi regulile de circulaţie! Nu lăsaţi copii mici nesupravegheaţi în zona carosabilului! O clipă de neatenţie sau ignoranţă vă poate costa foarte mult! Accidentul rutier se produce într-o fracţiune de secundă, dar vă poate schimba viaţa pentru totdeauna! Aşadar, atenţie şi prudenţă!

Poliţiştii vă urează o săptămână în siguranţă, fără evenimente rutiere!

BIROUL DE PRESĂ AL IPJ COVASNA

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail