Fundația „Dan Voiculescu” a lansat înscrierile la cea de-a treia campanie intitulată „Liga Profesorilor Excepționali”, prin care își propune recunoașterea și premierea performanțelor și excelenței în educație.

Aflată la cea de-a treia ediție, campania „Liga profesorilor excepționali” se desfășoară sub forma unui concurs adresat tuturor învățătorilor și profesorilor de la clasele I la a XII-a, care s-au remarcat de-a lungul carierei prin folosirea unor metode de predare ce au avut rezultate notabile, prin implicarea în viața comunității, realizări în afara școlii, prin recunoașterea meritelor de către elevi, părinți sau colegi.

Campania este organizată de Fundația „Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României”, în parteneriat cu „Fischer International” și Editura ”Litera”.

Potrivit informațiilor postate pe site-ul www.fundatiadanvoiculescu.ro, „criteriile de înscriere includ și preocuparea continuă pentru formare, încurajarea și susținerea elevilor aflați în situații dificile,implicarea în activități caritabile și, nu în ultimul rând, descoperirea și îndrumarea elevilor talentați care au probat, prin rezultate, dăruirea și talentul dascălilor pe care i-au avut.”

Potrivit aceleiași surse, pentru a intra în concurs, profesorii și învățătorii se pot înscrie prin completarea online a formularului – tip ce poate fi găsit pe site-ul . . www.fundatiadanvoiculescu.ro și atașarea unor documente, până în data de 18 mai (a.c.).

O comisie de evaluare formată din reprezentanți ai organizatorilor și partenerilor, va verifica aplicațiile și va selecta 30 de profesori.

În perioada 25-31 mai (a.c.) – se va derula selecția a zece profesori finaliști, prin vot on-line realizat pe site-ul organizatorului.

„Acești zece finaliști vor putea fi votați, online, până la 20 iunie 2016, data încheierii concursului. Comunicarea clasamentului și acordarea premiilor se va face într-o emisiune televizată, de impact național.” – se arată pe site-ul menționat.

Potrivit aceleiași surse, „premiile celei de-a treia ediții constau într-o bursa de  merit, de 30.000 RON, 20.000 RON si 10.000 RON pe durata unui an educațional, pentru primele trei locuri. Ocupantul locului patru va pleca într-o tabară educațională la o universitate de prestigiu din Europa. Următorii șase premianți vor benefica de câte un laptop. Totodată, toți ocupanții primelor zece locuri vor mai primi diverse premii, între care și materiale de specialitate și educaționale sau enciclopedii.”

Regulamentul concursului, formularul tip de înscriere și alte detalii pot fi aflate accesând site-ul organizatorilor: www.fundatiadanvoiculescu.ro – secțiunea „Liga Profesorilor Excepționali”.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail