. . Spitalul Judeţean de Urgenţă „Fogolyan Kristoff” din Sfântu Gheorghe a fost acreditat de către Comisia Națională de Acreditare a Spitalelor (CoNAS), îndeplinind circa 94% din indicatorii stabiliți.

În luna iulie, CoNAS a emis o hotărâre privind obținerea de către Spitalul Județean de Urgenţă „Fogolyan Kristoff” din Sfântu Gheorghe a celui mai înalt grad din totalul de patru pe care le poate obține, acela de ”Acreditat”.

„În decembrie, anul trecut, spitalul a ajuns la o anumită fază a procesului de acreditare și anume,  a primit vizita Comisiei de Evaluare, care a fost o săptămână la noi și a verificat respectarea indicatorilor de acreditare și standardelor de acreditare reglementate. După această fază a urmat o fază de birou, evaluarea strictă a acestor indicatori în funcție de cele constatate pe teren, după care, în iulie, Spitalul a primit hotărârea  Comisiei de acreditare privind obținerea celui mai ridicat nivel de  acreditare posibil. Sunt patru grade de acreditare (n.r. ce pot fi obținute): <<neacreditat>>, <<acreditat cu nivel de încredere mediu>>, <<ridicat>> și nivelul acreditat care este cel mai mare. Noi am fost încadrați în categoria de <<acreditat>>, realizând cam 94 % din indicatorii stabiliți”, a declarat managerul instituţiei, András-Nagy Róbert. Acesta a precizat că în urma obținerii vizei de acreditare, spitalelele pot intra în relație contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate.

„Teoretic, legea spune că începând cu 1 ianuarie 2016,  niciun un spital nu poate intra în relație contractuală cu Casa de Asigurări dacă nu are această viză de acreditare”, a spus managerul instituției.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail