Astăzi, la Centrul de Agrement de la Pădureni debutează  Şcoala Naţională de Democraţie, proiectul care a câştigat locul I la Concursul Naţional de Proiecte organizat de către Ministerul Tineretului şi Sportului, şi care a fost desemnat cel mai bun proiect al anului 2015,

Școala Națională de Democrație-Pădureni 2015 este un proiect inițiat și organizat de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Covasna în parteneriat cu Asociația Pro Democrația, Forumul Tinerilor din România și Facultatea de Științe Politice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

„Încercăm, cumva, să creem acel cadru în care să ne creştem tineri responsabili, să-i implicăm, şi atunci această Şcoală de Democraţie mi se pare un exemplu viu, extrem de necesar. În cadrul acestui eveniment, în premieră  în judeţul Covasna, cursanții selectați ai școlii vor organiza o acțiune extrem de interesantă, și-anume: vor concepe în centrul municipiului și vor construi un  labirint anticorupţie. Va fi un labirint creat de tineri,  în care primii invitaţi vor fi reprezentanții autorităţilor statului, cred că aceștia sunt primii care trebuie să treacă prin acel labirint, şi vrem să vedem cum se vor descurca”, a declarat într-un interviu acordat ziarului Mesagerul de Covsna, Cătălin Lazăr – consilier de tineret în cadrul DJST Covasna.

Potrivit organizatorilor, la deschiderea oficială, care va avea loc mâine, 4 august, la Pădureni, şi-au anunţat prezenţa Vlad Ţone – director Cabinet Secretar de Stat pe probleme de tineret din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, Gabriel Ispas – consilier al Ministrului Educației Naționale și Cercetării Stiințifice, Cristian Părvulescu – decanul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și Președinte de onoare al Asociației Pro Democratia, Alexandru George – comisar şef al Direcţiei Generala Anticoruptie (DGA) Covasna, lect.univ.dr. Laura Olteanu – directorul Extensiei Sfântu Gheorghe a Universităţii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, Luca Ciubotariu – reprezentantul de tineret al Romaniei la ONU, Eliza Chirilă – fost reprezentant de tineret al României la ONU și Vicepreședinte extern al Uniunii Studenților din Romania, Andra Cărăușu – ambasador al Dialogului Structurat cu Tinerii din România, Forumul Tinerilor şi Lidia State – manager proiecte Fundaţia Noi Orizonturi.

 „Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Covasna, Asociaţia Pro Democraţia şi Forumul Tinerilor din România mulţumeşte şi felicită totodată toţi participanţii care s-au înscris la Şcoala de Vara pentru Democraţie 2015. La eveniment au aplicat peste 150 de persoane cu vârsta cuprinsă între 14 – 35 de ani, iar în urma jurizării aplicaţiilor au fost selectaţi 61 de tineri”, se arată pe pagina Asociaţiei Pro Democraţia.

Persoanele selectate şi distribuirea pe ateliere pot fi consultate aici: http://www.apd.ro/wp-content/uploads/2015/07/Participanti-Scoala-de-Vara-pentru-Democratie-20151.pdf

Maricela Dan

. .

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail