. . Întorşi acasă cu un gust amar şi un loc 7 mondial de la Campionatul Universitar de la Gwangju din Coreea de Sud, sportiva Claudia Bobocea  şi antrenorul acesteia explică ce s-a întâmplat cu campioana naţională şi internaţională, vicecampioana balcanică şi deţinătoarea mai multor titluri de prestigiu.

Răpusă de o infecţie necunoscută până atunci, cu stafilococul auriu, chiar cu două săptămâni înainte de universiadă, sportiva nu a bănuit nicio clipă că în corpul ei să dă o luptă mai mare decât pe pista de alergare. A urmat o perioadă în care lupta din interior se făcea auzită şi la exterior, însă cu ajutorul unui medic a fost pusă pe picioare. Ultimii 200 de metri nu i-a mai putut duce şi atunci a înţeles că ceva nu este în regulă. După ce a ajuns acasă şi şi-a făcut o serie de analize, a ajuns sub mâna chirurgilor, iar acum se recuperează.

„În Coreea am plecat foarte încrezători pentru că până atunci a participat la o serie de competiţii unde a avut nişte rezultate foarte bune. După calificările din Coreea, a fost  o vreme foarte capricioasă, umiditate de 80-90%, ploaie în fiecare zi, doar două zile au fost mai potolite, a resimţit o problemă de dezhidratare, pe care medicul de aoclo a rezolvat-o cum a ştiut mai bine. Ulterior, a mai apărut o problemă care era ascunsă, de care nu ştiam, dar care a evoluat acolo, unde am făcut şi analize medicale. S-au găsit numărul de leucocite foarte scăzut, având o infecţie. Aşa a alergat în finală. La o zi distanţă de semifinală, unde s-a calificat a patra din concurs, a resimţit acest lucru, şi pe ultimii 200-300 de metri din finală a fost de nerecunoscut.

Am rămas cu un gust amar, am venit acasă şi am efectuat un set de analize medicale, s-au confirmat suspiciunile de acolo şi am descoperit că de 2 săptămâni ea avea o infecţie cu stafilococul auriu, care a necesitat o operaţie de urgenţă cu anestezie totală. Din păcate a fost chiar în urmă cu o săptămână. Am încheiat sezonul prea devreme, mai aveam şi Balcaniada de la sfârşitul săptămânii acesteia, dar nu a fost vina noastră.  Noi le  mulţumim pentru înţelegere şi Clubului şi Federaţiei, fiind în continuare în lotul olimpic al României”, a spus antrenorul sportivei, Anghel Valentin.

Va urma o perioadă de recuperare în luna septembrie – în care sportiva a fost invitată de către preşedintele Federaţiei Române de Atletism în Croaţia pentru două săptămâni – după care îşi va relua cantonamentele la Piatra Arsă, antrenamente la Sfântu Gheorghe şi deplasări în Portugalia.

Vrea să ajungă la Olimpiada de la Rio din 2016

Obiectivul principal pe care l-a avut Claudia Bobocea,  încă de când a semnat cu CSM Sfântu Gheorghe, a fost Olipiada de la Rio din 2016. În ciuda obstacolelor, sportiva îşi doreşte în continuare să-şi atingă visul, mai ales că, aşa cum a declarat, este sprijinită atât de Club cât şi de Federaţie.

„Obiectivul final pentru care am venit aici în urmă cu aproape un an este Jocurile Olimpice, pentru că baremul de timp este dificil de accesat, dar cred că este încununarea muncii unui sportiv, dincolo de orice. Nu există compromis. Eu, ca antrenor, îl pun pe hârtie metodic , iar ea îl exprimă pe teren. Dacă nu putem să-l facem  înseamnă că batem pasul pe loc”, este de părere antrenorul Anghel Valentin.

„Săptămâna trecută, luni, am făcut intervenţia, marţi m-au externat, iar de vineri am început deja să fac antrenament, dar foarte uşor. Acum sunt bine şi sper să mă recuperezrepede pentru că va urma un an competiţional foarte greu, cu obiectiv final Olimpiada, dar mai întâi cu două obiective intermediare: Campionatul Mondial de sală şi Campionatul European de aer liber”, a completat Claudia Bobocea  .

Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail