950 de absolvenți  ai promoției 2015 s-au înscris până în prezent în evidența Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna, ei având la dispoziție  60 de zile de la data absolvirii pentru a se înregistra ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă și pentru a beneficia de serviciile oferite de Agenție.

Potrivit datelor oferite ieri de reprezentații AJOFM Covasna,  în baza de date a Agenției s-au înscris, pânã în prezent, în total 950 de absolvenți din promoția 2015 (din care: 341 din zona Sfântu Gheorghe, 290 din zona Târgu Secuiesc, 128 din zona Covasna, 99 din zona Întorsura Buzaului și 92 din zona Baraolt).

Potrivit reprezentanților AJOFM Covasna, numărul absolvenților din evidență ar putea crește în următoarea perioadă, însă creșterea va fi minimală (cu cca 200 de persoane).

***

Marți, 28 iulie (a.c.) a fost ultima zi în care absolvenții de studii medii ai promoţiei 2015 s-au putut înregistra în evidența Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (A.J.O.F.M.) Covasna (prin locațiile din Sfântu Gheorghe – sediul central, respectiv punctele teritoriale din Târgu Secuiesc, Baraolt, Covasna și Întorsura Buzăului), pentru a fi sprijiniţi în căutarea unui loc de muncă şi pentru a beneficia, ulterior, de indemnizaţie de şomaj.

Tinerii care mai au corigențe și nu au situația școlară încheiată la toate materiile se vor putea prezenta la AJOFM Covasna pentru a fi luați în evidență, dupã rezolvarea situației școlare. Potrivit reprezentanților Agenției Județene, ”absolvire se consideră după încheierea studiilor la toate materiile (sesiunea de toamnă)”.

 În evidență se pot înscrie încă și absolvenții celorlalte nivele de studii.

Informații suplimentare pot fi aflate de la reprezentanții AJOFM Covasna.

Ana Alina Costache

. .

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail