Preşedintele Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), Kelemen Hunor, a declarat miercuri, la Sfântu Gheorghe, că obiectivul Uniunii pentru alegerile locale de anul viitor este menţinerea numărului de primari, consilieri locali şi judeţeni la nivelul actual.

. .
El a mai spus că la viitorul scrutin UDMR va face tandem cu Partidul Civic Maghiar.

„Când vorbeşti de obiective, tot timpul faci comparaţie cu alegerile precedente. Eu cred că rezultatul alegerilor din 2012 a fost un rezultat bun, cu care ne-am mândrit şi dacă reuşim să păstrăm mandatele la nivelul consiliilor şi primari, atunci putem spune că avem un rezultat bun. Avem peste 200 de primari, să dublăm numărul este exclus, suntem conştienţi de acest lucru, putem adăuga doi-trei sau am putea avea doi în minus, dar în niciun caz să se înjumătăţească nu e posibil. Eu cred că rezultatul alegerilor locale din 2012 este un rezultat bun, iar dacă obţinem şi în 2016 acest rezultat eu spun că e bine. (…) Ştiu că Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania va candida singur, au luat această decizie, nu vor colabora cu nimeni, dar noi vom colabora în multe locuri cu Partidul Civic Maghiar, asta e dorinţa noastră şi dorinţa lor”, a declarat pentru AGERPRES Kelemen Hunor.

Liderul formaţiunii a menţionat că grupurile UDMR din Senat şi Camera Deputaţilor se vor întâlni la sfârşitul lunii august pentru a stabili priorităţile pentru viitoarea sesiune parlamentară. El a precizat că proiectul la care „ţine enorm” este Legea minorităţilor naţionale, care e blocată de mai mulţi ani în Parlament.

„Proiectul la care eu ţin enorm de mult este Legea minorităţilor naţionale, care a fost trimisă în Parlament de Guvernul Tăriceanu în 2006 sau 2007 şi de atunci stă şi aşteaptă. Asta ar fi prioritatea mea numărul unu, dar ştiu că dacă nu există majoritate nu pot să trec singur acest proiect”, a mai spus politicianul.

Kelemen Hunor s-a întâlnit miercuri la Sfântu Gheorghe cu liderii UDMR Covasna, cu primarii şi ceilalţi aleşi locali ai Uniunii, precum şi cu reprezentaţii organizaţiei de tineret.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

www.agerpres.ro

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail