Conducerea operatorului Multi Trans S.A. din Sfântu Gheorghe a dezvăluit planurile pe care Primăria le are pentru reînnoirea parcului auto.

În contextul unei discuţii despre actualul parc auto pe care firma îl deţine, directorul Multi Trans a afirmat că în momentul de faţă atât Primăria cât şi conducerea firmei caută informaţii despre autobuzele electrice sau hibride, în vederea achiziţionării.

„Ne-ar mai trebui şi câteva autobuze. Trebuie să schimbăm vreo patru din lotul mai vechi şi încă vreo 2-3 sigur ne mai trebuie. Acum avem vreo 14 autobuze. (…)Noi nu putem să le achiziţionăm pentru că nu ne permitem financiar, dar Primăria va putea. Momentan încercăm să strângem informaţiile să vedem dacă există nişte proiecte, fonduri nerambursabile sau parţial nerambursabile, să vedem ce oportunităţi putem să avem”, a declarat directorul Multi Trans, Tittesz Zoltán.

În acelaşi context, administratorul public, Czimbalmos Kozma Csaba a spus că atât Primăria, cât şi societatea Multi Trans, se gândesc la posibilitatea achiziţionării unor autobuze hibride sau electrice, însă totul este în stadiul de idee şi nu poate face o declaraţie publică despre acest subiect: „Despre ideea de a achiziţiona autobuze electrice, pot să vă spun că încă nu ştiu cât este de viabilă şi nu pot să declar la momentul acesta nimic. Eu sper că după ce va veni domnul primar din concediu, voi putea avea o poziţie şi din partea dânsului. Acesta se pare că este viitorul  din punct de vedere a protecţiei mediului şi a consumului redus, dar astăzi nu pot să spun concret că vom cumpăra  ceva. Oricum parcul trebuie reînnoit şi completat pentru că sunt câteva autobuze vechi.”

Trasee noi şi prelungite

Tot în cadrul aceleiaşi discuţii, directorul Multi Trans a declarat că după finalizarea lucrărilor în centrul oraşului, traseele autobuzelor se vor schimba, existând posibilitatea ca unele chiar să se prelungească, aşa cum s-a discutat într-una dintre şedinţele de Consiliu Local, unde câţiva consilieri i-au transmis doleanţele călătorilor de a prelungi traseul autobuzului numărul 2 până spre Arcuş.

. .

Administratorul public a confirmat că există această posibilitate, explicând că este posibil chiar şi pe alte trasee să fie necesară o prelungire.

„Momentan noi aşteptăm nişte răspunsuri de la Primărie, cam cum o să fie, pentru că se schimbă toată circulaţia, la un moment dat, în Sfântu Gheorghe. Centrul va fi închis, nici nu ştim cum mergem, unde mergem, plus că trebuie să cumpărăm nişte autobuze. Cam pe aici lucrăm în momentul de faţă. Analizăm în funcţie de ce drumuri vor fi închise, pentru că se schimbă traseele autobuzelor şi trebuie să refacem tot. Primordial este să ştim unde o să circulăm şi cum o să circulăm. Şi traseul liniei 1 şi traseul liniei 2 va fi modificat în zona centrală. Momentan nu am spus nimic publicului călător pentru că nu vrem să îl bulversăm până când nu ştim când se închide centrul oraşului”, a conchis Tittesz Zoltán.

Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail