Pelicula De ce eu? , în regia lui Tudor Giurgiu, a obținut sâmbătă premiul Asociației criticilor de film din Bulgaria pentru cea mai bună peliculă din secțiunea dedicată filmelor balcanice în cadrul celei de-a 19-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Sofia, potrivit site-ului festivalului.

Marele câștigător al acestei ediții a fost lungmetrajul „The Lesson”, o coproducție Bulgaria/Grecia, care a obținut patru trofee, printre care și pe cel pentru cel mai bun film. Potrivit Novinite, pelicula, în regia Kristinei Grozeva și a lui Petar Valchanov, are drept personaj principal o profesoară conștiincioasă dintr-un mic oraș din Bulgaria, care jefuiește o bancă cu un pistol de jucărie în încercarea de a evita confiscarea casei sale de către banca la care făcuse împrumut.

Filmul lui Tudor Giurgiu, o coproducție România/Ungaria/Bulgaria, a avut premiera mondială la cea de-a 65-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin.

**

Pelicula De ce eu?, în regia lui Tudor Giurgiu . . va putea fi urmărită de publicul covăsnean, de Zilele Sfântu Gheorghe, în cadrul Zilei Filmului Românesc ce  va avea loc dumincă, 26 aprilie a.c., la  Casa de Cultură „Kónya Ádám” din municipiu.

Bazat pe fapte reale, De ce eu? spune povestea lui Cristian (Emilian Oprea), un tânăr procuror idealist care încearcă să rezolve un complicat caz de corupţie în tumultuosul context social-politic din România anilor 2000. Cristian investighează cazul unui coleg procuror suspectat de luare de mită, fals şi uz de fals, sustragere de documente. Ancheta are însă implicaţii la nivel extrem de înalt şi îi spulberă tânărului magistrat încrederea în justiţie. Încercând să descopere adevărul, Cristian intră într-o zonă periculoasă şi se expune unor revelaţii dureroase şi neaşteptate.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail