În data de 30 mai 2024, Casa de Cultură a orașului Covasna a fost gazda unui eveniment ce a devenit deja o tradiție de 20 de ani în învățământul preșcolar: Concursul Județean al Cântecului și Jocului pentru Copii, cu tema: dans modern.

Concursul a debutat cu o premieră și anume participarea grupelor de antepreșcolari de la creșele din orașul Covasna. Astfel, acest eveniment a reunit 235 de antepreșcolari și preșcolari talentați de la grădinițele din zonele Târgu Secuiesc și Covasna.

Pe scena mare a Casei de Cultură au urcat 13 grupe care au demonstrat abilități remarcabile în diverse dansuri și ritmuri sub îndrumarea doamnelor educatoare, care au prezentat diverse programe menite să contribuie la manifestările de 1 Iunie. A fost o ocazie plăcută de a petrece împreună, de a se revedea, cu toate emoțiile specifice vârstei.

Data de 1 Iunie este mai mult decât Ziua Internaţională a Copilului, este un prilej de a sărbători unicitatea și inocența acestuia. Pentru cei mici, ziua de 1 Iunie este deosebită prin faptul că au la dispoziție o zi în care pot face orice doresc, se simt liberi şi în centrul atenției.

La acest eveniment am avut onoarea de a o avea alături pe Inspectorul Școlar pentru Educație Timpurie și Alternative Educaționale, Florica Nica din partea I.S.J. Covasna.

În aplauzele spectatorilor, micuţii preşcolari, plini de emoţia şi entuziasmul specific vârstei, au prezentat programe artistice deosebite: dansuri moderne.

Efortul acestora a fost răsplătit cu multe aplauze, premii, diplome de merit.

Felicitări tuturor participanților și organizatorilor pentru acest eveniment!

Prof. înv. preșcolar: Băbălău Juliana și Rusu Monica de la G.P.P Manocska

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail