Echipe de elevi din mai multe instituţii de învăţământ din judeţ participă astăzi la Concursul de istorie – literatură, intitulat „Mihai Viteazul – flacără nestinsă a întregirii noastre”. Activitatea face parte din şirul evenimentelor organizate de Fundaţia „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, în cadrul ediției a XXV-a a evenimentului „Mihai Viteazul și Visul Unirii”.

Concursul, adresat elevilor de clasa a VIII-a şi celor din ciclul liceal de la şcolile din judeţ, are loc astăzi, la ora 13.00, la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe şi este organizat cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Covasna, ne-a spus, ieri, preşedinta Fundaţiei „Mihai Viteazul”, prof. Maria Peligrad.

Echipe compuse din câte trei elevi, de la mai multe instituţii de învăţământ din judeţ au anunţat participarea: „La categoria dedicată clasei a VIII-a s-au înscris echipe de la următoarele instituţii: Colegiul Naţional <<Mihai Viteazul>> din municipiu, Şcoala Gimnazială Barcani, Şcoala Gimnazială <<Turoczi Mozes>> din Târgu Secuiesc, Şcoala Gimnazială <<Nicolae Russu>> din Sita Buzăului, Şcoala Gimnazială <<Mihail Sadoveanu>> din Întorsura Buzăului, Şcoala Gimnazială „Nicolae Colan” din Sfântu Gheorghe, Liceul de Artă <<Plugor Sandor>> din municipiu, Şcoala Gimnazială <<Ady Endre>> din Sfântu Gheorghe, iar la categoria adresată elevilor de liceu vor participa echipe de la Liceul << Mircea Eliade>> din Întorsura Buzăului şi de la Liceul Tehnologic <<Constantin Brâncuşi>> din Sfântu Gheorghe”, a precizat preşedinta Fundaţiei „Mihai Viteazul”, prof. ing. Maria Peligrad.

**

Manifestarea „Mihai Viteazul și Visul Unirii”, este organizată de Fundaţia „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, pentru a aduce un omagiu patronului său spiritual, și dedicat celor 415 ani de la intrarea domnitorului în Alba Iulia şi de la realizarea primei Uniri a Ţărilor Române. Şirul evenimentelor pregătite cu această ocazie a debutat duminică, 26 octombrie. După săvârşirea sfintei liturghii de la Catedrala Ortodoxă din Sfântu Gheorghe, la ora 12.15 a avut loc Adunarea Populară, la Grupul statuar Mihai Viteazul.  Acolo, după ceremonialul religios, cei prezenți au asistat la o scurtă evocare a evenimentelor istorice și la un program artistic, după care au fost invitați să se prindă în Hora Unirii.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail