Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Covasna va organiza în luna noiembrie şi în luna decembrie simularea Evaluării Naţionale şi a examenului de Bacalaureat.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Covasna, prof. Maria Pandele, a declarat că „scopul organizării acestor simulări este de a familiariza elevii cu condiţiile de examen şi de a măsura nivelul pregătirii elevilor de clasa a VIII-a şi de clasa a XII-a până  în acest moment în vederea conceperii unui plan de măsuri -la nivelul şcolii şi al claselor- de recuperare a materiei, de consolidare a competenţelor şi cunoştinţelor necesare în vederea susţinerii celor două examene naţionale”.

Conform informaţiilor postate pe site-ul instituţiei, www.isj.educv.ro, în perioada 25- 27 noiembrie (a.c.) va avea loc simularea Evaluării Naţionale. Astfel, în data de 25 noiembrie se va desfăşura simularea la limba și literatura română, în 26 noiembrie, la limba și literatura maghiară și în 27 noiembrie, la matematică.

Potrivit aceleiaşi surse, în perioada 9- 11 decembrie 2014 se va organiza simularea examenului de Bacalaureat 2015, astfel: în data de 9 decembrie – proba E)a) – Limba şi literatura Română, 10 decembrie – proba E)b) – Limba şi literatura maghiară, 11 decembrie- proba E)c) – Matematică sau Istorie.

Subiectele vor fi elaborate la nivelul Inspectoratului Școlar Județean și vor fi transmise electronic unităților de învățământ, conform procedurilor specifice examenelor naționale.

Conţinuturile care trebuie parcurse sau recapitulate până la aceste simulări au fost postate pe site-ul ISJ Covasna.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail