Un număr de 63 de cetăţeni români care au lucrat fără forme legale în Spania, printre care 15 din judeţul Covasna, vor fi repatriaţi.

Prefectul judeţului Covasna, Gyorgy Ervin, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că a primit recent o informare din partea Consulatului României la Ciudad Real (Spania), în care se menţionează că cei 63 de cetăţeni români au fost obligaţi să muncească în domeniul agricol fără forme legale şi fără plată în provincia Albacete. Printre aceştia se află şi 15 covăsneni, majoritatea romi, provenind din localităţile Doboşeni, Breţcu, Vâlcele şi Belin Vale.

Potrivit prefectului, oamenii se află în prezent în grija autorităţilor spaniole, care le asigură asistenţă socială şi medicală, dar, pentru că nu au unde să locuiască, sunt obligaţi să se întoarcă acasă cât mai curând posibil, prin urmare au solicitat sprijinul financiar al autorităţilor române în vederea repatrierii.

Prefectul Gyorgy Ervin a declarat că, pe baza listei nominale trimise de Consulatul României, se vor contacta rudele persoanelor aflate în Spania pentru a li se aduce la cunoştinţă situaţia acestora, iar în paralel se vor căuta soluţii pentru readucerea lor acasă.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail