Autorităţile locale din judeţul Covasna vor să cumpere mai multe active turistice din localitatea Malnaş-Băi, lăsate în paragină după privatizare, să le reabiliteze şi să se le reintroducă în circuitul turistic.

Primarul comunei Malnaş, Kasleder Jozsef, a declarat luni, pentru AGERPRES, că în urma negocierilor purtate cu reprezentanţii S. C. Turism şi Agrement „Oltul” s-a ajuns la un consens în ce priveşte preţul de vânzare – deocamdată păstrat secret – şi urmează ca pe data de 30 iunie a.c. Consiliul Judeţean Covasna să-şi dea acordul asupra acestui proiect şi implicit pentru participarea cu o cotă parte la achiziţionarea hotelului, a bazei de tratament şi a terenurilor aferente în suprafaţă de circa 30.000 de metri pătraţi.

Kasleder Jozsef a declarat că aceasta este singura cale de redresare a turismului în zonă, deoarece actualul proprietar nu este interesat să investească pentru reabilitarea şi repunerea în circuit a clădirilor din staţiune, care nu mai funcţionează din anul 2002.

 

Kasleder Joszef, primarul comunei Malnaş

„E singura cale de a schimba soarta staţiunii pentru că au mai fost investitori care au venit, s-au uitat şi apoi au plecat. Avem ape minerale şi un brand pe care ni l-a adus prinţul Charles (al Marii Britanii – n.r.), care are o casă în comuna noastră, la Valea Zălanului. E o şansă unică pe care nu vrem să o pierdem, vrem să o valorificăm”.

 

 

Activele S. C. Turism şi Agrement „Oltul” din Malnaş Băi au fost achiziţionate în anul 2003 de omul de afaceri braşovean Ioan Neculaie, care le-a cumpărat „la pachet” cu alte terenuri şi clădiri aflate în localităţile Sfântu Gheorghe, Vâlcele, Şugaş Băi, Turia şi Bixad, pentru care a plătit 626.024 de euro.

În urmă cu mai bine de un an, Ioan Neculaie a vândut Consiliului local Sfântu Gheorghe activele turistice din staţiunea Şugaş Băi, mai exact un teren de circa 4.000 de metri pătraţi, o mofetă, un restaurant cu terasă şi un mic centru de tratament cu apă termală, pentru care a obţinut 310.000 de euro. De asemenea, la solicitarea autorităţilor locale, s-a arătat dispus să vândă şi hotelul „Bodoc” din Sfântu Gheorghe, care se află în paragină de mai mulţi ani.

În consecinţă, Consiliul Judeţean Covasna şi Consiliul local Sfântu Gheorghe au aprobat la finele lunii trecute demararea negocierilor pentru achiziţionarea hotelului „Bodoc”, angajându-se în scris ca apoi să contribuie cu sume egale pentru reabilitarea şi reintroducerea acestuia în circuitul turistic.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail