În ultima decadă a lunii august a.c., Camera de Comerţ şi Industrie Covasna a demarat  lucrările de elaborare a celei de a XVIII-a ediţii a Topului Firmelor din Judeţul Covasna. În prima etapă au fost selecţionate, ca eligibile, un număr de 894 de firme din totalul de 4.934 societăţi comerciale care au depus bilanţul con­tabil la Finanţele Publice, cu 2,3% mai puţine decât în 2009.

Conform metodologiei, la începutul acestei luni, la sediul CCI Covasna s-a reunit comisia formată din reprezentanţii Autorităţii Naţionale de Control, ai  Gărzii Financiare, Comisariatului Regional Braşov – Secţia Covasna, Inspectoratului de Concurenţă Covasna, Direcţiei Generale a Finanţelor Publice şi Inspectoratului de Poliţie Covasna, în vederea eliminării firmelor cu incidenţe legale şi comerciale majore în anul 2010. Comisia a decis ca neeligibilă o singură firmă.

Potrivit membrilor comisiei, firmele din judeţul Covasna, în general, şi în  mod special cele care au devenit eligibile pentru top, respectă prevederile legale în vigoare, obţinând rezultate de referinţă  printr-o activitate onestă, corectă  şi competitivă.

Răspunsurile la chestionarul transmis firmelor eligibile, în vederea organizării celei de a XVIII-a ediţii a Topului, reliefează interesul constant al firmelor de succes, inclusiv în perioada crizei, pentru evenimentul anual de referinţă al co­munităţii de afaceri performante din judeţ.

Festivitatea Topului va avea loc pe data de 20 octombrie a.c., în Sfântu Gheorghe. Topul Firmelor din Judeţul Covasna – 2010, se constituie într-o prefaţă a  Topului  naţional al firmelor, top în care se face confruntarea performanţelor la nivelul ţării, cu cei cinci  indicatori avuţi în vedere prin metodologie, respectiv: cifra de afaceri, productivitatea muncii, profitul, rata profitului şi efortul investiţional.

În Topul naţional organizat anul trecut au accedat 15 firme din judeţul Covasna.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail