Un număr de 460 de locuri, majoritatea la filiera teoretică şi tehnologică, au rămas neocu­pate în urma primei etape de repartizate a elevilor la liceele din judeţul Covasna.

La Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe au mai rămas libere doar două locuri

Din cele 2.340 de locuri planificate în liceele din judeţ (din care 270 pe filiera vocaţională şi 2.070 pentru filiera teoretică şi tehnologică) au fost ocupate 1.880. Purtătorul de cuvânt al Inspec­toratului Şcolar Judeţean Covasna, Alis Pop, a declarat marţi pentru AGERPRES că 14 candidaţi nu au putut fi repartizaţi deoarece au completat prea puţine opţiuni în fişa de admitere, dar aceştia mai au o şansă la următoarea repartizare programată pe data de 22 iulie.

Unităţile şcolare la care s-a intrat cu cele mai mari medii în acest an au fost Liceul teoretic „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe (8,87, ultima medie), Liceul teoretic „Nagy Mozes” din Târgu Secuiesc (8,71), Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe (8,65) şi Colegiul „Szekely Miko” tot din Sfântu Gheorghe (8,50). Cea mai mică medie de intrare la liceu a fost 4,10 la Grupul Şcolar „Baroti Szabo David” din oraşul Baraolt.

Cele mai multe locuri libere au rămas la Grupul şcolar „Baroti Szabo David” din Baraolt (peste 90 la profilurile mate­matică, mecanică şi industrie textilă), urmat de Grupul şcolar „Puskas Tivadar” din Sfântu Gheorghe (84 la mecanică, agricultură şi electronică-automatizare) şi de Grupul şcolar „Gabor Aron” din Târgu Secuiesc (60 la matematică, me­canică, industrie textilă şi pielărie), iar cele mai puţine, la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe (două la filologie).

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail