susţine Antal Arpad (UDMR)

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad (UDMR), consideră că propunerea omolo­gului său din Târgu Mureş, Dorin Florea, de a păstra structura actualei regiuni de dezvoltare Centru şi de a muta doar capitala acesteia nu reprezintă o soluţie viabilă, prin urmare nu va avea sprijinul Uniunii.

 

Antal Arpad (UDMR), primarul Municipiului Sfântu Gheorghe

Antal Arpad a declarat marţi pentru AGERPRES că mutarea capitalei regiunii de la Alba Iulia la Târgu Mureş, aşa cum propune Dorin Florea, nu va contribui cu nimic la reducerea decalajelor dintre judeţe. „Problema nu e unde e capitala regiunii, problema e că aceste regiuni sunt nefuncţionale. Vă spun că nu ar funcţiona mai bine nici cu capitala la Târgu Mureş şi nici la Sfântu Gheorghe, dacă rămân în actuala structură pentru că nu se va putea reduce decalajul economic dintre judeţe”, a declarat Antal Arpad. Acesta a adăugat că UDMR „ră­mâne pe poziţie”, susţinând în continuare necesitatea formării unei regiuni care să cuprindă judeţele Covasna, Harghita şi Mureş deoarece acestea au tradiţii istorice, geografice, economice şi sociale comune şi se pot dezvolta unitar împreună. „Noi rămânem pe poziţii, iar domnul Florea ar fi bine să se gândească să fie împreună cu noi”, a declarat Antal Arpad.

Primarul din Târgu Mureş, dr. Dorin Florea, vicepreşedinte al Partidului Democrat Liberal (PDL), a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că le-a solicitat liderilor UDMR, printr-o scrisoare, să susţină ideea înfiinţării unei regiuni de dezvoltare formate din judeţele Mureş, Harghita, Covasna, Alba, Sibiu şi Braşov, care să aibă capitala la Târgu Mureş. Liderul PDL a precizat că reor­ga­nizarea administrativ-teritorială a Ro­mâniei „se va face oricum” şi că ar fi păcat să se piardă acest „tempo”, mai ales că municipiul Târgu Mureş deţine o serie de „atuuri”, respectiv instituţii care au o acoperire regională, cum ar fi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, Centrul de Transfuzii, SMURD şi Uni­versitatea din Târgu Mureş.

De asemenea, Dorin Florea a mai enumerat poziţionarea regiunii în centrul ţării, la intersecţia a două viitoare autostrăzi, precum şi existenţa aero­portului internaţional Târgu Mureş.

Oana Mălina NegreaAGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail