Preşedinta Organizaţiei de Femei a PDL, Sulfina Barbu, a depus luni, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, în faţa preşedintelui Traian Băsescu.

Sulfina Barbu, noul ministru al Muncii

La ceremonia de depunere a jurământului au participat preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, premierul Emil Boc şi mai mulţi membri ai Cabinetului. Sulfina Barbu îl înlocuieşte la portofoliul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale pe fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, care a fost revocat din funcţie, vinerea trecută, de către premierul Emil Boc.

Prioritatea Ministerului Muncii rămâne modernizarea sistemului de asistenţă socială

Prioritatea Ministerului Muncii rămâne modernizarea sistemului de asistenţă socială iar acest lucru presupune adoptarea Legii cadru a asistenţei sociale în Parlamentul României, în cel mai scurt timp, şi pregătirea setului de acte normative subsecvente, a declarat luni seară, noul ministru al Muncii, Sulfina Barbu, la sediul ministerului.

„Este vorba în total despre 20 de acte normative care urmează să fie modificate sau acte normative noi. 15 trebuie modificate iar cinci acte normative sunt noi. Coaliţia de guvernare are deja angajamentul asumat de a trece aceste acte normative până la data de 31 decembrie 2011”, a precizat Sulfina Barbu.

Noul ministru al Muncii a arătat că ministerul va intra într-o campanie de informare corectă a cetăţenilor care trebuie convinşi că banii de asistenţă socială merg către persoanele vulnerabile şi către cele care au cu adevărat nevoie de acest sprijin.

„O altă pioritrate o reprezintă fondurile europene şi aici mă refer la Programul Operaţional Sectorial – Dezvoltarea Resurselor Umane. Salut decizia comisiilor reunite din Parlamentul României de a da un aviz favorabil pentru domnul ministru Leonard Orban şi am convingerea că mâine (marţi – n.r.) coliţia de guvernare se va mobiliza şi vom vota înfiinţarea acestui minister care este, din punctul meu de vedere, o prioritate naţională”, a arătat Sulfina Barbu.

Leonard Orban a fost avizat favorabil luni de Comisiile parlamentare de administraţie şi afaceri europene să preia conducerea Ministerului pentru Afaceri Europene.

Pe de altă parte, ministrul Muncii a subliniat că va fi mult de lucru la minister în perioada următoare. „Nu cred că cineva din minister îşi va pune problema să plece la ora 16.00 acasă. Sper ca la 31 decembrie să tragem linie şi să ne fi îndeplinit misiunea. Am emoţii pentru că fiind al doilea mandat de ministru îmi dau seama de responsabilitatea pe care o am în acest minister. Ne propunem să nu avem steguleţe roşii la Ministerul Muncii”, a mai spus ministrul Barbu. (AGERPRES)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail