Pe lângă pista de aproape 10 km ce urmează să fie amenajată pe digul râului Olt, pe străzile principale din municipiu se vor amenaja, în viitor, piste pentru biciclişti, cu o lungime care însumează peste 8 kilometri.

Şi asta, urmare a  faptului că, în şedinţa de ieri a Consiliului Local Sfântu Gheorghe a fost aprobat studiul de fezabilitate privind amenajarea a 8.620 metri piste pentru ciclişti, cu lăţimea benzii de 2,00 m.

Din datele cuprinse în raportul de specialitate, am aflat că pistele vor fi realizate adiacent cu partea carosabilă şi trotuarele existente, şi vor fi separate, cu borduri de beton, de partea carosabilă şi cu borduri de demarcaţie speciale, de trotuare. Astfel, va fi asigurată siguranţa în trafic a bicicliştilor.

Totodată, prin realizarea reţelei unitare a pistelor pentru biciclete se va îmbunătăţi infrastructura de transport în toate zonele de interes ale oraşului.

În legătură cu acest subiect,  preşedintele Comisiei de Tineret şi Sport din cadrul CL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, a scris pe blogul personal: „Am salutat acest proiect, extrem de bine pus la punct de specialiştii angrenaţi în proiect, argumentat în detaliu, şi care vine să sprijine din plin demersurile celor care folosesc şi promovează mersul pe bicicletă, din ce în ce mai mult, fapt dovedit şi de numeroasele mişcări din ultima vreme de tip „Masă Critică” organizate cu succes în Sfântu Gheorghe. Totuşi, nu pot să nu remarc şi faptul că există şi o problemă la nivelul străzilor recent finalizate sau în curs de finalizare, în municipiul nostru, dar care nu sunt încadrate în acest moment în acest plan, accesul dinspre aceste străzi urmând să se facă în continuare extrem de greu spre zonele care urmează să fie amenajate pentru biciclişti. Nu cred că ar fi necesitat un cost suplimentar, prea mare, amenajarea pistelor de biciclişti pe străzile sau trotuarele recent puse la punct, şi care au schimbat mult în bine faţa municipiului. Bineînţeles, nu cred că este timpul pierdut, şi de aceea trag acest semnal de alarmă cu convingerea fermă că se poate rezolva uşor acest neajuns. Demersul meu nu vreau să fie înţeles ca o critică, ci doar ca  o completare, care, sper să ajute la mai buna dezvoltare a infrastructurii în oraşul nostru. Vă asigur că voi rămâne în continuare un partener de încredere al actualei administraţii locale, în orice proiect care va îmbunătăţi viaţa cetăţenilor din Sfântu Gheorghe”.

Valoarea totală a investiţiei, este de aproximativ 3.164,416 lei, cu TVA inclus, iar durata de realizare propusă este de şapte luni.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail