Un centru de tratare a deşeurilor medicale îşi va începe activitatea săptămâna aceasta în Parcul Industrial Câmpu Frumos de lângă Sfântu Gheorghe.

Potrivit conducerii parcului, investiţia a fost realizată de AKSD Romania SRL, din Târgu Mureş, care are ca obiect principal de activitate colectarea şi eliminarea deşeurilor din domeniul sănătăţii, în principal în regiunile din centrul şi nord-vestul ţării.

„Suprafaţa investiţiei este de 5870 m2, clădirea halei are o suprafaţă de 552 m2, unde există un spaţiu tehnologic, depozite, depozite frigorifice, instalaţii de igienizare autovehicule şi recipiente de colectare deşeuri, birouri şi spaţii comunitare. A fost dezvoltată infrastructura exterioară, au fost amplasate cântare pod de autoturisme, spaţii pentru depozitarea vehiculelor, containerelor de transport şi a celor frigorifice, precum şi a deşeurilor, iar infrastructura subterană a fost construită pentru a se pregăti pentru viitoarele dezvoltări tehnologice (…) Predarea amplasamentului a avut loc pe 15 aprilie 2021, iar lucrările de construcţie au fost finalizate la sfârşitul lunii octombrie a acestui an. Un al doilea sterilizator va fi achiziţionat în 2022. Se aşteaptă ca să se angajeze 20-25 de lucrători în viitorul apropiat. Investiţia a fost finanţată parţial din resurse proprii şi parţial prin proiect de finanţare” , se arată într-un comunicat de presă remis marţi AGERPRES.

Conducerea companiei a precizat că atât creşterea volumului de servicii, cât şi extinderea geografică a zonei de operare au necesitat înfiinţarea noului punct de lucru, care, pe lângă creşterea capacităţii de eliminare a deşeurilor, va îmbunătăţi semnificativ şi eficienţa logistică.

„Alegerea locaţiei investiţiei a fost influenţată de condiţiile de infrastructură favorabile, de reglementările legale locale care încurajează şi facilitează investiţiile şi de posibilitatea cooperării efective cu autorităţile competente. Pe baza acestor aspecte, am ales pentru noul nostru punct de lucru Parcul Industrial Sepsi”, a precizat directorul general Jozsef Baranyai.

Inaugurarea va avea loc joi, la ora 12,30.

 

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail