O femeie în vârstă de aproximativ 50 de ani şi-a pus capăt zilelor aruncându-se de pe un bloc cu 10 etaje aflat în Cartierul Simeria din Sfântu Gheorghe.

Directorul Serviciului de Ambulanţă Covasna, dr. Tiberiu Poştoacă a declarat pentru AGERPRES că tragicul eveniment s-a petrecut joi dimineaţa, iar femeia a murit imediat după ce s-a zdrobit de asfalt.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna, Andrea Buzsi a declarat că deocamdată nu sunt indicii care să elucideze cauzele care au generat acest gest fatal. Andrea Buzsi a mai spus ca a existat şi un martor ocular care ar fi încercat să salveze viaţa femeii, dar nu a reuşit să o prindă. Potrivit unor surse, femeia care s-a sinucis locuia în comuna Sânzieni şi înainte de a se arunca în gol vorbise la telefonul mobil cu fiica sa.

Tiberiu Poştoacă a declarat că numărul sinuciderilor a crescut alarmant în ultimii doi ani în judeţul Covasna, înregistrându-se în medie câte o tentativă pe zi. „Motivele sunt diverse, dar în marea majoritate sunt generate de greutăţile materiale, de nesiguranţa financiară şi de grijile de zi cu zi (…) Uneori reuşim să-i salvăm, dar alteori, din păcate, intervenţia noastră este tardivă”, a spus dr. Tiberiu Poştoacă.

O statistică realizată anul trecut de Compartimentul de Promovare a Sănătăţii din cadrul Direcţiei Sanitare Covasna relevă că cele mai multe tentative de suicid s-au înregistrat în rândul femeilor şi în categoriile de vârstă cuprinse între 25 şi 55 de ani. Specialiştii spun că principalele cauze ale suicidului sunt depresia generată de singurătate, abandon, nevroze, insecuritatea financiară şi indiferenţa socială.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail