Lucrările la cele patru blocuri ANL construite în Întorsura Buzăului înaintează în ritm alert. Potrivit primarului Leca Băncilă, lucrările la exterior sunt pe ultima sută de metri urmând ca în perioada următoare să se efectueze lucrările de introducere a utilităţilor, în interiorul clădirilor.

„Este vorba de 36 de apartamente cu câte două camere. Două dintre aceste blocuri au câte 10 apartamente şi au şi lift, iar celelalte două au doar 8 apartamente. Dacă Agenţia Naţională pentru Locuinţe şi-a făcut treaba până în prezent, acum este de datoria noastră, a autorităţii locale, să alocăm suma de 600.000 lei pentru a introduce utilităţile. Energia termică o vom aduce de la centrala oraşului, lucru pentru care suntem nevoiţi să introducem 600-700 metri de conducte. Eu îmi doresc din tot sufletul ca lucrările să fie finalizate până în luna noiembrie, iar pe data de 1 Decembrie, de ziua Naţională a României să dăm în folosinţă apartamentele către noii locatari”, ne-a spus primarul Leca Băncilă.

Având în vedere că, în Întorsura Buzăului, cererea de locuinţe pentru tineret este mare, primarul a precizat că se va efectua o evaluare a dosarelor pentru a se stabili exact care sunt acele familii care îndeplinesc criteriiile de acordare a locuinţelor ANL, în funcţie de punctajul obţinut de fiecare solicitant.

Primarul Leca Băncilă a spus că din totalul de 36 de apartamente, opt vor fi puse la dispoziţia medicilor şi a personalului de specialitate care îşi desfăşoară activitatea în oraşul Întorsura Buzăului.

Anna-Maria Chiţu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail