Proba scrisă a concursului național pentru ocuparea posturilor didactice/ catedrelor declarate vacante/ rezervate în unitățile de învățământ preuniversitar, sesiunea 2023, are loc miercuri, 12 iulie, la Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe, pentru toate disciplinele. La nivel de județ s-au înscris peste 400 de candidați, iar numărul total al posturilor titularizabile este de 107, arată datele Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna.

Conform aceleiași surse, candidații admiși pentru susținerea probei scrise vor fi prezenți în sala de concurs cel mai devreme la ora 7.00 și cel mai târziu la ora 8.00, examenul începând la ora 9.00. Candidații care nu sunt în sală înainte de a fi deschis plicul cu subiecte pierd dreptul de a mai susține proba scrisă, a informat IȘJ Covasna.

După primirea subiectelor de concurs de către candidați, durata de redactare a lucrării este de 4 ore. Ei vor folosi cerneală sau pix de culoare albastră, iar desenele sau graficele se vor putea realiza și cu creion negru. Trebuie reținut faptul că este interzisă utilizarea instrumentelor de scris (stilou sau pix) a căror cerneală se poate șterge.

„Identitatea candidaților se certifică prin buletin/ carte / adeverință de identitate sau pașaport. În toate sălile de concurs vor fi instalate camere audio -video de supraveghere”- a informat IȘJ Covasna.

Un alt aspect important este acela că „înscrierea numelui candidaților, numelor unor unități de învățământ sau a altor nume proprii care nu au legătură cu cerințele subiectului, în afara spațiului care se sigilează, precum și orice alte semne distinctive pe foile tipizate, destinate lucrărilor scrise, determină anularea lucrărilor”.

Candidații eliminați din concurs pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu vor fi repartizați pe posturi didactice/ catedre în anul școlar 2023- 2024. Detalii pot fi aflate accesând: https://isj.educv.ro/sites/default/files/Informare%20proba%20scrisa_1.pdf.

Potrivit datelor IȘJ Covasna, la nivel de județ s-au înscris 416 candidați. Dintre aceștia 96 sunt absolvenți ai promoției 2023. Din totalul candidaților, cei mai mulți s-au înscris la disciplinele:  Limba și literatura maghiară maternă, limba și literatura română și universală pentru copii, pedagogie preșcolară, metodica predării activităților în limba maghiară maternă și metodica predării activităților în limba română, în învățământul preșcolar (55 din totalul candidaților); limba și literatura română, pedagogia preșcolară și metodica desfășurării activităților instructiv-educative în grădinița de copii (35 de candidați din total); educator – puericultor (34 din total); educație fizică și sport (27 din total); limba și literatura engleză (29 din total).

În ceea ce privește posturile pentru concurs, la nivel de județ sunt 107 – titularizabile, din care 67 în mediul urban și 40 în mediul rural.  Cele mai multe sunt pentru educator – puericultor (25) și învățător/institutor pentru învățământul primar/profesor pentru învățământul primar, în limba română (24).

Totodată, sunt disponibile 683 de posturi netitularizabile, din care sunt complete 277 (în mediul urban 206 și în mediul rural 71).

Vom reveni cu informații.

Maria Crețu-Graur

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail