Locuitorii din Sfântu Gheorghe care au trecut pe lângă Parcul Elisabeta, duminică după-amiază, au avut posibilitatea să asiste (dar şi să participe) la un spectacol deosebit, în aer liber, oferit de către participanţii la atelierul de dans conduşi de profesorul Tal Avni, din Israel.

Aceştia au susţinut un spectacol de dans de contact improvizat, intitulat “The body’s expectations”. La spectacolul de dans s-au înscris 15 voluntari din Miercurea Ciuc, Bucureşti, Sfântu Gheorghe şi din Ungaria. Timp de două săptămâni aceştia au prmit lecţii cu privire la tehnica dansului de contact. În cadrul acestui spectacol, bazat pe contactul conştient între corpuri, dansatorii au încercat să facă cunoscut privitorilor importanţa trăirii bucuriei, la momentul prezent. Potrivit profesoarei de balet de la Şcoala de Dans “Trans Contact” din Cluj, Veronika Gothard, “dansul de contact este o formă de mişcare improvizativă, fără „paşi de dans” care se bazează pe o atentă „ascultare” a celuilalt, pe o armonizare constantă şi dinamică cu partenerii de dans, în vederea trăirii unor experienţe de creaţie comună, caracterizate de spontaneitate şi de bucuria jocului.”

Practic, toţi dansatorii par conectaţi la aceeaşi undă spirituală, starea de bucurie şi nebunie fiind principala călăuză. Spectatorii de ocazie, care au rămas uimiţi de mişcările tantrice ale artiştilor”, au fost invitaţi, şi ei, să ia parte la acest joc. Spectacolul s-a încheiat după ora 19 seara, acesta desfăşurându-se în cadrul şirului de evenimente aniversare “Sfântu Gheorghe – oraş de 550 de ani”.

Anna-Maria Chiţu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail