Consilierii locali din Sfântu Gheorghe au aprobat, în unanimitate, un plan de investiţii în ceea ce priveşte sistematizarea verticală şi amenajările exterioare ce vor avea loc la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din municipiu.

Lucrările reprezintă o necesitate, deoarece, potrivit raportului de specialitate suprafeţele existente sunt în stare de degradare avansată, necesitând reamenajarea şi reparaţii majore. Totodată, s-a constatat că, în momentul de faţă activităţile sportive se practică pe o suprafaţă improprie de joc, iar datorită denivelărilor nu se pot desfăşura sporturi de echipă cu mingea. De asemenea nici securitatea elevilor nu este asigurată în timpul desfăşurării acestor activităţi.

În plus, suprafeţele pietonale sunt degradate şi prezintă pericol pentru pietoni datorită gropilor existente, care creează inconveniente precum înnoroirea suprafeţei pe timp ploios sau praf pe timp uscat. Din acelaşi raport de specialitate reiese că terenul de sport şi aleea rutieră din interior au o suprafaţă de beton de ciment degradată, iar pista de alergare este neamenajată.

Ţinând cont de acestea, proiectul prevede amenajarea unui teren de handbal de 925 mp, a unui teren de alergare de 340 mp, a unei piste de alergare în sala de sport, a unor alei pietonale de 1344 mp, a unor spaţii verzi şi a 17 parcări.Valoarea investiţiei este de 1,2 milioane lei  (1,212, 946 mii lei), sumă care include şi TVA-ul.

Banii necesari provin atât din fonduri guvernamentale, cât şi din fonduri europene.

Lucrările vor fi demarate în primăvara anului viitor, durata de realizare fiind de 12 luni.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail