Potrivit preşedintelui Comisiei de Tineret şi Sport din cadrul Consiliului local Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, fondul bugetar pentru finanţarea proiectelor culturale pe 2012 va fi împărţit în trei direcţii.

În cadrul unei conferinţe de presă, Mădălin Guruianu, preşedintele Comisiei de Tineret şi Sport din cadrul Consiliului local Sfântu Gheorghe, a oferit informaţii de interes pentru tineri şi ONG-urile formate din tineri, cu privire la viitoarea sesiune de proiecte pe 2012.

”Propunerea pe care am făcut-o, de a exista un fond de proiecte multiculturale, a suferit nişte modificări, dar am ajuns la un consens împreună cu majoritatea colegilor din consiliu. Astfel pentru 2012 în buget vor fi prevăzute practic trei bugete separate, adică un fond cultural, care se va împărţi pe trei direcţii. Vor fi proiecte finanţate strict pentru cultură, vor fi proiecte finanţate în zona de tineret, şi vor fi proiecte finanţate în zona de multiculturalitate şi interculturalitate”, a explicat Mădălin Guruianu.

Acesta a precizat că pentru cea de-a 3 a zonă apărută în 2012 – zona de multiculturalitate şi interculturalitate, suma alocată nu este foarte mare, dar se doreşte ca, în decursul anilor, aceasta să crească şi să se demonstreze că merită să se investească mai mulţi bani în proiecte menite să ne aducă mai mult împreună.

”Propunerea mea este de 25.000 de lei pe semestru, deci în total 50.000 lei pentru interculturalitate. Este o propunere. Vă daţi seama că bugetul pe anul viitor nici măcar nu a intrat în comisii. Încă mai lucrăm la bugetul de anul acesta şi la rectificările din acest an, dar am susţinerea colegilor mei şi mă bucur că împreună cu cei de la Comisia Culturală am reuşit să ajungem la această concluzie, benefică tuturor”, a încheiat Mădălin Guruianu.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail