Din multitudinea de manifestări, de tot felul, organizate la sfârşitul săptămânii trecute, la loc de cinste s-a situat „Festivalul Vânătorilor”, aflat la cea de-a VII-a ediţie, care s-a desfăşurat la Malnaş Băi.
Manifestarea face parte din şirul acţiunilor gastro-turistice prin care judeţul Covasna încearcă să-şi promoveze oferta culinară dar şi atracţiile turistice.
Cele 20 de echipe participante s-au întrecut în prepararea mâncărurilor vânătoreşti la care au folosit carne de porc mistreţ, cerb sau iepure. Şi, pentru că se ştie foarte bine, vânatul nu este o carne uşor de digerat, de pe mese nu au lipsit pălinca, ţuica şi vinul care au făcut ca mâncarea „să alunece” mai bine.
Pe lângă aceste bunătăţi, pe care nu le deguşti în fiecare zi, cei prezenţi, locuitori ai judeţului, dar şi turişti, au avut la dispoziţie o gamă variată constând în brânzeturi din lapte de vacă, oaie sau capră, zacuscă, pateu de mistreţ, pastramă, caşcaval, precum şi mezeluri preparate din carne de vânat, făcute după reţete autentice. N-au lipsit nici prăjiturile de casă, tartele cu fructe, bezelele, turta dulce sau dulceţurile, toate preparate după reţete proprii, tradiţionale.
Şi pentru că orice muncă trebuie răsplătită, la final juriul a premiat cele mai bune echipe, la departajare fiind punctat preparatul cu cel mai bun gust, cea mai originală reţetă dar şi modul de servire al preparatelor.
Anna-Maria Chiţu