Începând de vinerea trecută, la Casa Municipală de Cultură „Konya Adam” din Sfântu Gheorghe sunt expuse, în cadrul unei expoziţii de fotografie, lucrările fotoreporterul Szebeni Mihaly.

Delta Dunării a fascinat întotdeauna  şi a devenit o sursă de inspiraţie în lumea artiştilor. Rând pe rând a fost abordată în pictură, muzică uşoară a anilor ce au rămas în umbra trecutului, în literatură, iar acum în fotografie.

Szebeni  Mihaily a fost acolo ca fotograf, imortalizând cele mai preţioase peisaje, oamenii din acest colţ de rai al ţării şi mai ales păsările Deltei. Prin intermediul nuanţării percepţiilor şi a abilităţilor vizuale, Szebeni Mihaly ne transpune într-o călătorie virtuală în lumea Deltei Dunării, oferindu-ne astfel o introspecţie în această zonă, prin intermediul aparatului de fotografiat.

Expoziţia cuprinde 42 de fotografii făcute în ultimul an, în diferite localităţi din Delta Dunării, fiecare având o poveste proprie şi o semnificaţie deosebită.

„Am foarte multe  fotografii preferate în această expoziţie. Pentru a alege cele mai reuşite fotografii realizate în Delta Dunării, am petrecute ore în şir, pentru că nu mă puteam decide. Toate sunt  fotografii realizate anul trecut, în octombrie. Concepţia mea este că, dacă ai făcut o fotografie nu trebuie să o ţii în calculator ”, spune Szebeni Mihaily.

Expoziţia de fotografii este deschisă publicului curios şi iubitor de artă şi cultură până la sfârşitul lunii octombrie, intrarea fiind gratuită.

Anna-Maria Chiţu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail