Fotografia trezeşte emoţii şi reprezintă un mod aparte, personal, de a vedea lumea, de a găsi frumuseţe şi în lucruri ce pot părea banale şi comune. Şi în oraşul nostru există persoane care «au prins gustul» acestei arte, iar lor le este adresat concursul organizat de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, în parteneriat cu Asociaţia de Artă Fotografică „Gyulai Ferenc” în cadrul manifestărilor reunite sub denumirea «Sfântu Gheorghe – oraş de 550 de ani».

Pentru că mai sunt doar două zile până la termenul limită de depunere a lucrărilor, cei care vor să se înscrie la concursul “Contact” trebuie să se grăbească. Lucrările  trebuie depuse până pe 15 septembrie, atât în format electronic la adresa de e-mail: [email protected] cât şi în format tipărit la Biroul de Imagine din Sfântu Gheorghe, situat pe strada Petofi Sandor nr. 6.

Knopp Ildiko

Dosarul de înscriere trebuie să cuprindă maxim 5 fotografii. Prin intermediul aparatului de fotografiat participanţii la concurs trebuie să redescopere imagini din perioada 1 ianuarie 2009 – 1 septembrie 2011 care au legătură cu trecutul, prezentul sau viitorul oraşului nostru. Prin fotografiile realizate autorul trebuie să  prezinte urbanul, aşa cum îl ştim, în continuă transformare, cu care interacţio­năm zi de zi, legătura dintre locuitori şi oraş, pulsul şi ritmul urbei, fotoreportaje (fotografii de ştiri), evenimente importante, portrete  artistice, sport, stiinţă şi natură, relatări din viaţa socială, fotografii documentare, umor, încercând totodată să ne rea­mintească de faptul că influența oamenilor poate schimba locul în care cu toţii convieţuim.

Reprezentanta Biroului de comunicare şi imagine din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe, Ildiko Knopp, ne-a spus că, deşi concursul este promovat încă de la începutul lunii mai, până în prezent au fost depuse doar trei dosare.

La finalizarea perioadei de înscriere, un juriu format din fotografi profesionişti va desemna câştigătorii. Gala de premiere va avea loc în data de 3 noiembrie a.c., dată la care are loc şi deschiderea expoziţiei de la Casa cu Arcade, unde fotografiile vor fi expuse.

Câştigătorii concursului vor fi răsplătiţi cu premiul I în valoare de 1000 lei, premiul II -600 lei şi premiul III- 400  lei. Pentru persoanele care doresc să  vină la vernisajul expoziţiei,   intrarea va fi liberă.

Anna-Maria Chiţu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail