Instantaneu surprins la ediţia de anul trecut.

În preajma Festivalului “Ciobănaşul”, aflat la cea de-a 39-a ediţie, începând de astăzi la Întorsura Buzăului au loc şi alte manifestări culturale şi  sportive.

Pe parcursul acestei zile, dedicată în special celor mai tineri locuitori ai oraşului, se desfăşoară festivalul de muzică uşoară şi dansuri pentru copii, concertul  trupei “Youve­nis” a Clubului Copiilor din Întorsura Buzăului precum şi discoteca în aer liber.

Ziua de sâmbătă vine în în­tâmpinarea publicului întorsurean cu concerte, dansuri şi încă o seară de discotecă.

În cadrul Galei Sportului Întorsurean, începând cu ora 15.30 se vor desfăşura meciurile de fotbal pentru juniori şi seniori dintre echipe de fotbalişti din Întorsura Buzăului şi Sita Buzăului.

Sărbătoarea propriu-zisă a Festi­valului “Ciobănaşul” va lua amploare duminică, pe platoul de la Camping, unde atât localnici cât şi vizitatorii sunt aşteptaţi să ia parte la spectacolul de muzică şi dansuri  populare susţinut de artişti din localităţile judeţului Covasna dar şi din Buzău şi Braşov. Pe scenă vor urca şi oaspeţi de seamă ai “Ciobănaşului”, aceştia fiind membrii Ansamblului  Folcloric din Raionul Ungheni – Republica Moldova şi interpretele de muzică populară Sil­vana Riciu şi Maria Ghinea.

Potrivit primarului din Întorsura Buzăului, Leca Băncilă, pentru or­ganizarea Festivalului Ciobănaşul autoritatea locală a alocat suma de 15.000 de  lei, alţi 10.000 de lei fiind daţi de către Consiliul Judeţean Co­vasna.

Cel care de ani de zile este «sufletul» festivalului, directorul Casei de Cultură, Costică Oltean, ne-a spus : «Chiar m-am zbătut şi mă zbat în fiecare an pentru Ciobănaşul nostru. Atât avem şi noi, întorsurenii, iar pentru că la anul viitor va avea loc a 40-a ediţie a Festivalului, ne dorim ca acesta să fie mai bogat. De multe ori, din lipsă de bani am întâmpinat probleme în organizarea acestuia, însă, aşa cum vom putea, cu tot ce ţine de noi, îl vom ţine în fiecare an».

Anna-Maria Chiţu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail