Cinci elevi din Sfântu Gheorghe cu rezultate bune la învăţătură vor primi burse de excelenţă din partea Consiliului local, acestea urmând să le fie înmânate joi, în cadrul ultimei şedinţe din acest an a forului aleşilor locali.

Anul acesta zece elevi şi-au depus candidaturile, iar, pe baza punctajului obţinut, bursele în valoare de 3.000 de lei fiecare le-au revenit lui Kovacs Almos, Demeter Gergo şi Balazs Marton de la Colegiul Naţional „Szekely Miko”, lui Darius Andrei Manea de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” şi lui Adrienn Ioachim de la Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” din municipiu.

„În fiecare an, începând din 2010, Primăria municipiului Sfântu Gheorghe acordă Bursa Sfântu Gheorghe elevilor de clasa a XII-a care au obţinut rezultate şcolare deosebite în timpul anilor de liceu. Prin acordarea sumei de 3.000 de lei, municipalitatea doreşte să încurajeze elevii din oraş să înveţe, să se perfecţioneze şi să investească timp şi energie în studiile lor”, menţionează reprezentanţii Primăriei Sfântu Gheorghe pe pagina de internet.

Punctajul a fost calculat prin însumarea mediilor generale obţinute în primii 3 ani de liceu, respectiv din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail