Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf"

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Sfântu Gheorghe va funcţiona în regim de weekend în perioada sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou, urmând să asigure activitatea atât în ambulatoriul de specialitate, cât şi asistenţa spitalicească.

„De Crăciun şi Anul Nou spitalul nostru va funcţiona în mod normal ca şi cum ar fi un sfârşit de săptămână. Nu vom opri activitatea nici în ambulatoriu, nici în ceea ce priveşte asistenţa spitalicească. Liniile de gardă vor funcţiona, vom asigura urgenţele şi vom asigura intervenţiile care sunt necesare şi în această perioadă”, a precizat managerul instituţiei, Andras Nagy Robert.

Potrivit conducerii spitalului, 2021 a fost un an greu şi solicitant din cauza pandemiei, în special pentru personalul care a lucrat cu pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19.

„E al doilea an, deja, de pandemie, cât de cât ne-am obişnuit. Bineînţeles, colegii, mai ales de pe secţiile care au avut mult de lucru, secţiile de COVID-19, secţia ATI în special, secţia de Infecţioase, Pneumologie, au avut foarte mult de lucru, aşa că ne pare un pic rău că anul acesta sărbătorile pică în weekend şi nu avem atâtea zile libere. (…) Încercăm să facem faţă, de aceea am şi relocat personal de pe secţiile mai mici, ca să îi ajute pe cei care erau obosiţi deja de pe secţiile cu activitate mult mai mare, mai intensă”, a declarat pentru AGERPRES directorul medical al spitalului, dr. Roşu Matyas.

 

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail