Angajatorii covăsneni sunt aşteptaţi, în continuare, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Covasna pentru a prelua carnetele de muncă ale salariaţilor.

Reprezentanţii ITM au completat şi certificat datele din carnetele de muncă, până la data de 31 decembrie 2010, tot ce mai rămâne de făcut este ca firmele să se prezinte pentru a le ridica şi a le oferi, mai departe, salariaţilor.

Până în prezent, din cele 34.416 carnete de muncă înregistrate în evidenţele ITM  Covasna au fost eliberate un număr de 23.631, restul de 10.785 “aşteptând” să fie luate de reprezentanţii societăţilor comerciale din judeţ. Potrivit inspectorului şef adjunct al  ITM Covasna, Liliana Balmuş, legea nu prevede un termen pentru ridicarea acestor documente. “Angajatori au obligaţia de a se prezenta la inspectorat pentru a ridica carnetele de muncă şi de a le preda titularilor. Acesta este un act important care certifică vechimea în muncă şi în specialitatea studiilor, până la 31 decembrie 2010. De aceea, atragem atenţia acelora care încă nu au făcut-o, să se prezinte cât mai repede la ITM pentru a intra în posesia acestor documente”, a spus Liliana   Balmuş.

Începând cu acest an, cărţile de muncă au fost retrase din sistem, ele fiind păstrate exclusiv în arhive electronice (scanate). În noile condiţii, singura bază de date despre angajaţii din România este registrul general de evidenţă a salariaţilor – REVISAL.

Anna-Maria Chiţu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail