Pentru cei care îşi doreau un post de suplinitor în învăţământ, emoţiile au luat sfârşit, făcând loc dezamăgirii.

Concursul pentru suplinitori care a avut loc pe 4 august a fost la fel de exigent ca şi concursul de titularizare din 13 iulie (a.c). Pentru mulţi dintre cei care îşi doreau să devină profesori, rezultatele nu au adus motive de bucurie. „Promovabilitatea la concursul de suplinitori este de 54,60% înainte de contestaţii, pentru acest test fiind evaluate lucrările a 8.501 candidaţi”, anunţa luni, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS). „Comparativ cu rezultatele din anii anteriori, când ponderea promovabilităţii la concursul din luna august pentru suplinitori calificaţi era de peste 90%, în acest an, după selecţia mult mai riguroasă, promovabilitatea a scăzut la 54,60%”, a precizat MECTS.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna (IŞJ), dintre cei 315 candidaţi care s-au înscris la concurs, 100 vizau ocuparea unui post ca suplinitor necalificat, iar restul vizau ocuparea unui post ca suplinitor calificat.

Doar trei note de 9 – două la Religie

Dintre cei 139 de candidaţi care s-au prezentat la examen, dorind un post de suplinitor calificat, doar 70 au obţinut nota de trecere la proba scrisă. Notele cele mai mari au fost obţinute de către doi candidaţi care au susţinut proba la disciplina religie ortodoxă- obţinând notele 9, 25 şi 9, 10. A treia notă de 9 a fost obţinută la educaţie muzicală. La limba şi literatura franceză, însă, a fost obţinută cea mai mică notă… posibilă – nota 1 „curat”.

Şi-am rămas şi fără antrenori de sport

Niciunul dintre cei doi candidaţi care au susţinut proba scrisă pentru suplinitori calificaţi la disciplina educaţie fizică şi sport – antrenori nu a reuşit să promoveze. Cei care au fost nemulţumiţi de rezultate au putut depune contestaţiile până ieri la ora 17, iar rezultatele finale vor fi aflate  mâine, 11 august.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail