Proiectul de buget al municipiului Sfântu Gheorghe pe anul 2023, estimat la minimum 250 milioane de lei, a fost supus dezbaterii publice pe site-ul Primăriei, locuitorii putând să-şi exprime opiniile şi propunerile de modificare până pe data de 24 ianuarie.

Primarul municipiului, Antal Arpad, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că este un buget „realist-pesimist”, fiind foarte posibil ca acesta să crească până la finele anului, aşa cum s-a întâmplat şi în anii precedenţi. Acesta a menţionat, totodată, că deşi bugetul va fi mai mare decât cel de anul trecut, nu înseamnă că va fi un an mai uşor.

„Veniturile planificate în bugetul local vor fi undeva între 250-260 de milioane de lei anul acesta. Ştiţi foarte bine, întotdeauna pornesc bugetul cu o variantă realist-pesimistă, deci de obicei la sfârşitul anului veniturile sunt mai mari decât cele pe care le estimăm la momentul adoptării bugetului. Eu cred că asta este important, e mai bine să calculezi realist, decât să fii super optimist şi după aceea să nu poţi realiza ceea ce ţi-ai propus”, a declarat primarul Antal Arpad, în cadrul unei conferinţe de presă.

Edilul a precizat că în această sumă sunt incluse şi fondurile atrase prin diverse proiecte din fonduri europene.

„Aşa cum am mai spus, în perioada 2024-2026, din PNRR vom pune 17 lei lângă fiecare leu plătit de persoanele fizice din Sfântu Gheorghe. Anul acesta din POR, tot din fonduri europene, vom pune cel puţin 8 lei. Eu sper că va creşte şi vom depăşi 10 lei, dar sunt convins că vom pune cel puţin 8 lei lângă fiecare leu plătit de cetăţeni la bugetul local”, a mai menţionat Antal Arpad.

Primarul a subliniat faptul că anul 2023 va fi anul investiţiilor, dar, în acelaşi timp, municipalitatea va pune accent şi pe partea de funcţionare a instituţiilor care asigură servicii publice.

„Anul acesta va fi anul investiţiilor (…), dar vom pune accent şi pe partea de funcţionare, deci tot ce înseamnă asigurarea de servicii publice, tot ce înseamnă funcţionarea şcolilor, instituţiilor, fondurile necesare sunt prinse în buget, însă pe partea de dezvoltare vom avea sume mai mari decât am avut anul trecut (…) Asta pot garanta şi pentru acest an, că serviciile publice în municipiul Sfântu Gheorghe, fie că vorbim de strângerea gunoiului, fie că vorbim de cultură, fie că vorbim de şcoli sau transport public, acestea vor funcţiona”, a mai spus primarul.

Proiectul de buget pe anul 2023 urmează să fie supus aprobării Consiliului Local Municipal, în şedinţa de joi, 26 ianuarie.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail