Biroul pentru Tineret din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe va lansa, luna viitoare, programul effAct, prin intermediul căruia locuitorii municipiului vor fi încurajaţi şi sprijiniţi să adopte obiceiuri mai sănătoasă şi mai prietenoase cu mediul înconjurător, informează autorităţile locale.

„Biroul pentru Tineret din cadrul Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe lansează în luna septembrie programul effAct, prin care locuitorii oraşului vor avea acces la o serie de evenimente şi facilităţi pentru a adopta obiceiuri mai sănătoase şi mai prietenoase cu mediul înconjurător. De asemenea, va fi creată o platformă online unde cei interesaţi vor putea face schimb de experienţă şi vor putea afla mai multe despre noutăţile programului. effAct se va concentra în fiecare lună în jurul unei noi provocări. Ideea din spatele fiecărei provocări este: Hai să facem tot ce putem! Astfel, în fiecare lună, programul va oferi vizibilitate unei noi teme care să susţină un stil de viaţă mai conştient faţă de folosirea resurselor naturale şi faţă de mediul înconjurător în general”, se arată într-un comunicat postat vineri pe pagina de internet a Primăriei.

Prima temă din luna septembrie va fi mobilitatea urbană, cetăţenii fiind îndemnaţi să circule cât mai puţin cu maşinile.

„Septembrie este luna mobilităţii, aşa că prima provocare din cadrul programului effAct îndeamnă locuitorii oraşului să lase maşina acasă şi să aleagă un mijloc de transport verde pentru activităţile de zi cu zi din această lună. Cât de des folosim maşina? De ce ne deplasăm cu aceasta? Cât de mult putem reduce consumul de combustibil? – sunt întrebările la care iniţiatorii programului ne provoacă să răspundem în această lună”, se mai arată în comunicat.

Reprezentanţii Biroului pentru Tineret au amintit, totodată, că în data de 17 septembrie va fi marcată „Ziua fără maşini” în cadrul Săptămânii Europene a Mobilităţii şi au invitat cetăţenii să se implice în organizarea de evenimente pe străzile din municipiu.

„Pe 17 septembrie, vom organiza o zi fără maşini în Sfântu Gheorghe, în care vom scoate maşinile de pe străzi şi vom umple drumurile cu evenimente, dansuri, muzică, spectacole, discuţii şi ateliere de lucru. Locuitorii din Sfântu Gheorghe vor indica în prealabil ce tronsoane vor dori să folosească pentru evenimente şi vor putea folosi zonele în funcţie de acest lucru. Acestea pot fi întâlniri de familie, jocuri pentru copii, discuţii cu prietenii, spectacole etc. În cazul în care zona nu poate fi închisă, vom căuta o alternativă în apropiere”, au precizat reprezentanţii Primăriei.

Cetăţenii îşi pot înscrie iniţiativele până pe 30 august, completând formularul disponibil pe site-ul Primăriei.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail