Conducerea Primăriei Sfântu Gheor­ghe a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii în legătură cu decizia Judecătoriei din localitate de a suspenda provizoriu evacuarea silită a chiriaşului fostului cinema­tograf „Arta” din municipiu.

Primarul Antal Arpad a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că instanţa nu a comunicat nici autorităţilor locale şi nici executorului judecătoresc decizia de suspendare a evacuării silite, iar acestea au fost puse într-o situaţie delicată în momentul în care s-au prezentat la faţa locului pentru a pune în aplicare sentinţa.

„Decizia trebuia comunicată. Nu e obligaţia noastră să aflăm acest lucru pe surse”, a afirmat primarul Antal Arpad, menţionând că l-a surprins şi rapiditatea cu care fostul chiriaş al spaţiului a obţinut suspendarea în instanţă, motiv pentru care a solicitat CSM să verifice şi acest lucru.

Primarul a subliniat că nu renunţă la ideea de a prelua fostul cine­matograf şi de a muta aici sediul teatrului românesc „Andrei Mureşanu”, care împarte de zeci de ani aceeaşi scenă cu teatrul maghiar „Tamasi Aron”.

Clădirea cinematografului „Arta” a fost transferată anul trecut din administrarea Regiei Autonome de Difuzare a Filmelor în cea a municipiului Sfântu Gheorghe, dar autorităţile locale nu au putut prelua imobilul deoarece omul de afaceri braşovean Gheorghe Iliescu, care a deţinut spaţiul timp de 14 ani în baza unui contract de închiriere, refuză să-l părăsească pe motiv că a investit aici peste 458.000 de euro şi vrea fie să-şi recupereze banii, fie să cumpere acest spaţiu în care a amenajat o discotecă.

Pe 7 septembrie, Primăria Sfântu Gheorghe a încercat să îl evacueze, cu ajutorul unui executor judecătoresc, dar tentativa a eşuat pentru că Gheorghe Iliescu a obţinut între timp la Judecătoria Sfântu Gheorghe o decizie de suspendare provizorie a sentinţei de evacuare, până în luna noiembrie, când părţile se vor reîntâlni în sala de judecată.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail