Lucrările de reabilitare a Pieţei „Mihai Viteazul” din centrul municipiului Sfântu Gheorghe, începute în urmă cu mai mulţi ani, vor fi încheiate în proporţie de 80 – 90% până la începutul lunii decembrie, a declarat joi primarul Antal Arpad.

El a precizat, într-o conferinţă de presă, că va verifica personal pe teren calitatea lucrărilor efectuate, menţionând că recepţia finală va avea loc la mijlocul anului viitor.

„Până atunci şi ultimul fir de iarbă va creşte la mărimea prevăzută în proiect”, a promis Antal Arpad.

Piaţa „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, care se află în vecinătatea unor importante instituţii publice, printre care Prefectura, Consiliul Judeţean, Casa de cultură a sindicatelor şi Biblioteca Judeţeană Covasna, s-a distrus din cauza pânzei freatice şi a alunecărilor de teren, iar de aproape un deceniu se află în paragină. Acesta este locul în care, în fiecare an, au loc manifestările dedicate Zilei Naţionale a României.

În ultimii ani, aici au fost realizate lucrări în valoare de 1,5 milioane de lei pentru drenarea terenului şi înlocuirea cablurilor de alimentare şi a conductelor subterane, după care proiectul a stagnat din lipsă de fonduri.

La începutul acestei primăveri, lucrările au fost reluate în baza unui proiect care prevede, printre altele, înlocuirea marmurei cu spaţii verzi care să fixeze terenul, amenajarea a circa 40 de locuri de parcare, a unor alei pietonale, căi de acces pentru persoanele cu handicap şi cărucioarele pentru copii, precum şi mici fântâni arteziene.

Soclul statuii domnitorului Mihai Viteazul, care se află în centrul scuarului, va fi „îmbrăcat” cu granit de culoare gri închis.

Lucrarea, evaluată la 3,98 milioane de lei plus TVA, este finanţată din Fondul de Mediu, de Ministerul Turismului şi Dezvoltării Regionale şi din bugetul local al municipiului Sfântu Gheorghe.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail