Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a anunțat că a repartizat întreaga sumă de 250 de milioane de lei pentru încălzirea pe bază de păcură, cărbune și biomasă. Printre beneficiari se numără și orașul Întorsura Buzăului, fiindu-i alocată ultima tranșă – în valoare de 112.832,73 lei.

Într-un comunicat de presă emis vineri de MDLPA se arată că ministrul Cseke Attila a aprobat repartizarea ultimei tranșe către bugetele locale din 17 unități administrativ-teritoriale, în valoare de 92.797.323,25 de lei, din schema de sprijin pentru funcționarea sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică a populației pentru sezonul rece 2022-2023.

Suma repartizată este aferentă consumului de combustibil sub formă de păcură, cărbune, biomasă sau gaze naturale, potrivit cererilor depuse de unitățile administrativ-teritoriale. De această sumă vor beneficia municipiile Buzău, Craiova, Motru, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Miercurea Ciuc, Brad, Iași, Drobeta-Turnu Severin, Suceava, Vatra Dornei, Timișoara, Râmnicu Vâlcea, orașele Nehoiu, Întorsura Buzăului, Horezu, precum și comuna Tașca.

Suma repartizată orașului Întorsura Buzăului, în cadrul celei de-a patra tranșe din schema de sprijin este de 112.832,73 lei, pentru încălzire pe biomasă (rumeguș, tocătură lemn, coajă lemn), conform datelor MDLPA.

„Astfel, cu această ultimă tranșă, Ministerul Dezvoltării a repartizat întreaga sumă de 250 de milioane de lei aferentă programului de sprijin aprobat de Guvern pentru unitățile administrativ-teritoriale la nivelul cărora sunt funcționale sisteme de alimentare centralizată cu energie termică pe bază de cărbune, păcură sau biomasă”, a amintit ministrul dezvoltării, conform comunicatului.

Prin acest program, MDLPA a decontat, în limita sumelor alocate din bugetul de stat în acest scop, unităților administrativ-teritoriale, în ordinea solicitărilor, până la 50% din suma facturată pentru achiziția de cărbune, păcură, biomasă sau gaze naturale (inclusiv TVA), realizată în perioada octombrie 2022 – martie 2023 de către producătorul de energie termică, se arată în același document.

Ana CIORICI COSTACHE

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail