Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului va finanţa lucrările de amenajare a unei pârtii de schi în staţiunea Covasna.

Ministrul Elena Udrea a declarat vineri, la Sfântu Gheorghe, unde s-a aflat într-o vizită de lucru, că a apreciat efortul depus de Primăria Covasna care a achiziţionat din surse proprii instalaţia de transport pe cablu. Drept urmare a decis să sprijine această investiţie deosebit de utilă pentru dezvoltarea turismului în această staţiune de interes naţional.

Udrea a precizat că va aloca 500.000 de lei şi speră ca pârtia să devină funcţională în acest sezon hibernal.

Autorităţile locale din staţiunea Covasna au început în luna septembrie lucrările de amenajare a unei pârtii de schi în lungime de aproape 1.000 de metri. Primarul staţiunii, Lorincz Zsigmond, a declarat pentru AGERPRES că, în urmă cu aproximativ două luni, a achiziţionat un schi-lift second hand din localitatea Cavnic, care a costat 20.000 de euro. „Instalaţia de schi-lift are o lungime de 920 de metri, pe două benzi, iar anul acesta vrem să punem în funcţiune măcar un prim tronson, adică aproximativ 500 de metri”, a spus primarul.

Potrivit acestuia, pârtia de schi de la Covasna este cea mai lungă din judeţ, dar până acum nu a atras foarte mulţi turişti tocmai pentru că nu avea dotările necesare.

Iarna trecută în judeţul Covasna au fost inaugurate două noi pârtii de schi – una de 250 de metri lungime în staţiunea Şugaş Băi de lângă Sfântu Gheorghe, amenajată tot cu sprijinul financiar al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, şi alta de 200 de metri, realizată printr-o investiţie privată în oraşul Întorsura Buzăului. (…).

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail