Ministrul Mediului, Laszlo Borbely a declarat recent că Programul Rabla 2012 ar putea reîncepe din luna februarie.

„Programul Rabla va continua în acest an. Noi deja am început demersurile. Va continua în aceeaşi formă şi se va păstra legătura cu acele REMAT-uri partenere care vor primi maşinile. Sper ca în luna februarie să pornim, din nou, programul Rabla în aceleaşi condiţii, adică 3.800 de lei un voucher pentru o maşină mai veche de zece ani predată”, a declarat recent ministrul, la postul public de radio.

Potrivit unui bilanţ al ministerului, anul trecut a fost alocată, în doua etape, suma de 456 milioane de lei pentru scoaterea din uz a 120.000 de autovehicule. La data de 19 decembrie 2011, au fost casate 116.641 de autovehicule, iar pe baza tichetelor au fost achiziţionate 39.216 maşini noi, dintre care 15.005 din industria autohtonă (scrie www.agenda.ro)

Pozna David, patronul SC Ariadne SRL Sfântu Gheorghe, una dintre societăţile din judeţ care preia autorurisme în cadrul Programului Rabla, ne-a spus că anul 2011 nu a fost la fel de bun ca anul anterior, când doar la această firmă  au fost preluate aproximativ 2000 de autoturisme. Potrivit acestuia, dacă numărul persoanelor fizice care şi-au predat „rablele” în schimbul cuponului valoric de 3.800 lei, a scăzut, numărul persoanelor juridice care au reuşit să obţină aprobare de la Fondul de Mediu a crescut la 40.

Pozna David ne-a mai spus că, deşi programul pe acest an încă nu a început, sunt persoane care de la sfârşitul anului trecut s-au interesat de derularea acestuia, în vederea predării autoturismelor vechi.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail