. . Ieri s-a desfășurat cea de-a treia și ultima probă din cadrul Evaluării Naționale -2016 – pentru absolvenții clasei a VIII-a, proba de matematică. În județul Covasna nu s-au înregistrat incidente, arată datele Inspectoratului Școlar Județean.

Evaluarea Națională – 2016 a debutat luni, 27 iunie, cu proba la limba și literatura română, a continuat marți 28 iunie, cu proba de limba și literatura maternă și s-a încheiat ieri, cu proba la matematică.

Proba de matematică a cuprins trei subiecte, fiecare cu mai multe cerințe. Examenul a inceput la ora 9:00 și s-a încheiat la ora 11.00.

Conform unui comunicat de presă postat ieri pe site-ul ISJ Covasna, din județul nostru au participat la această probă 1.496 elevi. Potrivit aceleiași surse, 36 dintre candidații înscriși au absentat.

„Proba s-a desfășurat, și de această dată, fără incidente, în toate centrele de examen din județ”- se arată în comunicatul de presă al ISJ Covasna.

Conform calendarului, vineri, 1 iulie 2016, este programată afișarea primelor rezultate (până la ora 16.00), în aceeași zi fiind programată și depunerea contestațiilor (între orele 16.00 – 20.00).

Rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate în data de 5 iulie (a.c.).

Pentru prima dată în procesul de evaluare a lucrărilor elaborate de candidaţii care susţin Evaluarea Națională pentru VIII, comisia naţională de examen a decis ca acestea să fie corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail