Potrivit informaţiilor oferite de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), judeţul Covasna înregistrează o creștere de 4,08% în ceea ce priveşte înmatricularea persoanelor fizice şi juridice de la începutul anului şi până la data de 31 mai. . .

Creșterea s-ar datora numărului ridicat de societăți cu răspundere limitată, înregistrate în județ, de la începutul anului și până la data de 31 mai, ajungându-se ca numărul acestora să fie de 227 anul acesta, față de numai 104 câte erau anul trecut. Totodată, conform datelor statistice furnizate de ONRC, în județul Covasna, cea mai mare scădere s-a înregistrat la înmatricularea PFA-urilor, numărul acestora ajungând de la 197 în anul 2015, la numai 118 anul acesta.

În fruntea clasamentului, cu cea mai mare creștere înregistrată în rândul persoanelor fizice și juridice înmatriculate de la începutul anului și până la data de 31 mai, este județul Dâmbovița, cu un procent de 66,31%. Potrivit ONRC, comparativ cu anul 2015 când au fost înregistrate, în total, 941 de înmatriculări, anul acesta numărul lor a ajuns la 1565. Creșeterea se datorează în principal numărului întreprinderilor individuale care s-a dublat față de anul trecut, ajungând de la 350, la 667 anul acesta. De asemenea, numărul societăților cu răspundere limitată înregistrate a crescut considerabil, numărul acestora ajungând de la 345, la 578 anul acesta.

La polul opus se află județul Brăila, unde micii sau marii întreprinzători s-au temut să mai facă investiţii, dinamica cifrelor arătând o scădere cu 19,01% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, de la 789 de înmatriculări, la doar 639 anul acesta.

Ioana Ardeleanu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail