Prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a – proba de limba și literatura română – s-a desfășurat fără incidente, în centrele de examen din județul Covasna. Elevii înscriși susțin astăzi proba scrisă la limba și literatura maternă. . .

Ieri s-a desfășurat prima probă din cadrul Evaluării Naționale pentru absolvenții de clasa a VIII-a,  proba scrisă la Limba si Literatura Română.

Candidații au avut de rezolvat două subiecte – cu mai multe cerințe, pornind de la poezia „Salcâmi”, de Anatol E. Baconsky, dar și de la un text de Andreea Marinaș – <<„Grădina pierdută a Edenului”: locul în care ajungi doar cu elicopterul>>, www.adevărul.ro. Printre cerințe s-a numărat și cea legată de redactarea unei narațiuni în care să se prezinte o întâmplare reală sau imaginară petrecută într-o zonă turistică.

Într-un comunicat de presă postat, ieri, pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna, www.isj.educv.ro, se arată că în județul nostru au participat 1.496 elevi. Conform aceleiași surse, 36 dintre candidații covăsneni înscriși, au absentat de la această probă.

„Proba s-a desfășurat fără incidente, în toate centrele de examen din județ.” – se mai arată în comunicatul de presă al ISJ Covasna.

Astăzi, 28 iunie, se desfășoară proba la Limba și literatura maternă, probă scrisă pentru minoritățile naționale, iar miercuri, 29 iunie, proba la Matematică.

Conform calendarului, în data de 1 iulie 2016 este programată afișarea rezultatelor (până la ora 16.00), în aceeași zi fiind programată și depunerea contestațiilor (între orele 16.00 – 20.00).

Rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate în data de 5 iulie (a.c.).

Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice (MENCȘ) a transmis că, pentru prima dată în procesul de evaluare a lucrărilor elaborate de candidaţii care susţin Evaluarea Națională pentru VIII, comisia naţională de examen a decis ca acestea să fie corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele.”

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail