Sportiva CSM Sfântu Gheorghe, Incze Kriszta a câștigat medalia de aur pentru România la Campionatul European de lupte pentru juniori, Under-20, de la București. . .

Găzduite la Sala Polivalentă din București, Campionatele Europene de lupte pentru juniori Under – 20 i-au adus, vineri, sportivei Clubului Sportiv Municipal (CSM) Sfântu Gheorghe, Incze  Kriszta, medalia de aur la categoria 63 kg.

„Sportiva CSM Sfântu Gheorghe, Incze Kriszta a devenit campioană europeană. (…) Este cea mai bună din Europa, sportiva numărul unu a Europei! (…) Sunt foarte mulțumit, este o realizare extraordinară pentru sportul covăsnean și pentru CSM Sfântu Gheorghe, dar și pentru sportul românesc. Suntem bucuroși, suntem mândri! ” – a declarat directorul Clubului Sportiv Municipal, George Carcadia.

Acesta spune că și-ar dori ca autoritățile locale, Primăria municipiului Sfântu Gheorghe și Instituția Prefectului Județului Covasna, să își îndrepte mai mult atenția asupra sportivilor CSM.

„Sfântu Gheorghe are două campioane europene în decurs de 6 ani”

„Ne așteptam să fie campioană europeană, am fost aproape de multe ori, și acum a ieșit campioană europeană, la categoria 63 de kg. (…) A fost foarte greu dar a răzbit cu ambiție, cu voință, cu tot ce a avut ea. Ea e cea mai bună la categoria ei, la ora actuală, la tineret.” – a declarat antrenorul CSM Sfântu Gheorghe, Matefi Arpad.

În urmă cu 6 ani, o altă sportivă CSM Sfântu Gheorghe cucerea aurul la Campionatul European de lupte libere pentru juniori, desfășurat la vremea respectivă la Samokov, Bulgaria. În 2010, luptătoarea Mihaela Munteanu obținea titlul european la categoria 51 de kilograme.

„Sunt foarte mulțumit. România a fost salvată acum cu medalia aceasta de aur care de mult nu s-a mai luat. Tot noi am luat-o acum 6 ani, printr-o altă sportivă, Munteanu Mihaela. (…) Sfântu Gheroghe are două campioane europene în decurs de 6 ani.” – a mai declarat antrenorul CSM Sfântu Gheorghe, Matefi Arpad.

Incze Kriszta a învins-o în finală pe nemțoaica Luize Manzke, după ce în semifinale o învinsese pe rusoaica Maria Kuznetova, medaliată cu bronz la Campionatul Mondial. La Campionatele Europene din 2014 și 2015, sportiva CSM Sfântu Gheorghe, Incze Kriszta, a fost medaliată cu bronz.

Ioana Ardeleanu

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail