Astăzi, 30 mai, începe înscrierea candidaților la prima sesiune a examenului de Bacalaureat Național 2016. . .

Conform calendarului examenului de bacalaureat național – 2016 – aprobat de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice (MENCȘ), în perioada 30 mai-  3 iunie 2016 se desfășoară înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen (Sesiunea iunie-iulie 2015).

În vederea înscrierii, sunt necesare următoarele: un dosar plic (pe care se va trece numele, iniţiala tatălui, prenumele, adresa, numărul de telefon, clasa şi anul absolvirii); două poze ¾; copia cărții de identitate şi a certificatului de naştere; copia foii matricole și o cerere tip (care se completează la secretariatul unității de învățământ).

Calendarul primei sesiuni de examen

Prima probă din cadrul examenului național de Bacalaureat 2016 va fi cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A. Aceasta  se va derula în perioada 13 – 15 iunie.

Între 15- 17 iunie este programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B, între 21-24 iunie –evaluarea competențelor digitale- proba D, iar între 27 iunie – 1 iulie – evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională – proba C. Începând din 4 iulie (a.c.) se vor derula probele scrise din cadrul primei sesiuni a examenului de bacalaureat- seria acestora fiind deschisă de proba scrisă la limba și literatura română – proba E) a). În 5 iulie va avea loc proba scrisă la limba și literatura maternă – proba E)b), în 6 iulie, proba obligatorie a profilului E)c), iar în 8 iulie, proba la alegere a profilului și specializării – proba E)d).

Afișarea rezultatelor este programată în 12 iulie (a.c.), până la ora 16.00, în aceeași zi urmând să se depună contestații (între orele 16.00 – 20.00), rezolvarea acestora  fiind programată între 13 și 15 iulie (a.c.). Afișarea rezultatelor finale este programată pentru data de 16 iulie (a.c.).

În anexa Ordinului de ministru privind organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat 2016 se arată că „la solicitarea comisiilor de bacalaureat judeţene/a municipiului Bucureşti sau din proprie iniţiativă, Comisia Naţională de Bacalaureat poate aproba în situații excepționale prelungirea perioadelor de susţinere a probelor de evaluare a competenţelor digitale sau lingvistice, de evaluare a lucrările scrise ori de afișare a rezultatelor, precum și reducerea perioadei de afișare a rezultatelor.”

Candidații covăsneni care au susținut examenul de bacalaureat în sesiunea specială, au promovat

La finele săptămânii trecute au fost afișate rezultatele obținute de elevii care au susținut probele examenului de bacalaureat special, la sediul Colegiului „Nicolae Titulescu” din Brașov.

Sesiunea specială a examenului de bacalaureat a fost adresată absolvenţilor de liceu din loturile naţionale care se pregătesc pentru competiţiile internaţionale sportive sau pe discipline, precum şi liceenilor care susţin admiterea în universităţile din străinătate în aceeaşi perioadă cu prima sesiune a bacalaureatului.

Din județul Covasna au primit aprobarea MENCȘ pentru a participa la această sesiune specială a examenului de bacalaureat, doi elevi, unul fiind de la  Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” și celălalt de la Colegiul Național „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe, ambii promovând examenul.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail