În urma turneului semifinal desfășurat la Pitești, echipa de handbal CSM Sf. Gheorghe J.III s-a calificat în turneul final al Campionatului Național ediția 2015 – 2016, care va avea loc în perioada 8 – 12 iunie a.c.

  . . În urma a două victorii în fața echipelor Potaissa Turda și CSS Alexandria și a unei înfrângeri în fața echipei CSS Sighișoara, echipa CSM Sf. Gheorghe a ocupat poziția a două în cadrul grupei, fiind una dintre cele 8 echipe calificate în turneul final.Echipa de handbal CSM Sf. Gheorghe va face parte din grupa semifinală A împreună cu echipele LPS Suceava, Olimpic Tg. Mureș și CSM București, celelalte echipe calificate în grupa B fiind CSS Sighișoara, LPS Vaslui, Academia Minaur Baia Mare și LPS Cluj.Astfel, după cinci ani de zile când tot antrenorul Viorel Bărbos reușea să califice o echipă covasneană într-un turneu final, tot acesta reușeste să ducă echipa de handbal a CSM Sf. Gheorghe în elita handbalului juvenil masculin național.Directotul clubului, prezent și el la turneu, apreciază ca o performanță de excepție calificarea în turneul final a copiilor, declarând totodată  că „anul acesta avem șanse reale la o calificare, poate chiar o medalie.” Pe această cale felicită antrenorul și sportivii pentru eforturile depuse pentru a ajunge la acest nivel, pentru sacrificiile făcute atât de ei cât și de familiile acestora. Totodată, mulțumeste profesorilor și părinților pentru eforturile depuse și sprijinul acordat copiilor pentru a putea ajunge la performanțele de acum. Cu siguranță un merit important îl au atât profesorii, cât și familia fiecărui sportiv.De asemenea, directorul Carcadia George menționează că din perspectiva sporturilor în echipă este una dintre cele mai importante performanțe atinse de juniori și copii, prefigurându-se că în anii următori această echipă să atingă o cotă important,  și se vor depune toate eforturile pentru a permanitiza calitatea și performanța.

Dl. Carcadia George  asigură echipa de tot sprijinul din partea Clubului, atît financiar cât și moral, pentru a-și atinge obiectivele anul acesta, menționând că anul viitor competițional 2016 – 2017, CSM Sf. Gheorghe își va consolida secția de handbal având deja grupe de Juniori III, Juniori IV iar anul următor incluși Juniori II.În același timp, directorul Carcadia George menționează faptul că pe scheletul acestei echipe, bazată pe sportivi din Sf. Gheorghe, se va creea cel puțin o echipă care să reprezinte orașul cu cinste în divizia A. Dânsul asigură că va fi lângă echipă până la finalul acestui campionat, lucru care consideră că este necesar să-l facă atât iubitorii sportului din Covasna cât și în continuare familiile și profesorii acestor minunați copii. Profesorul antrenor Viorel barbos ne-a declarat ca “dupa doua jocuri foarte bune in compania a doua echipe cu traditie, respective Turda si Alexandria, varsta si lipsa de experienta a dus si la o infrangere. Acest lucru va intari echipa, fapt care speram ca in turneul final, prin concentrare si efort sa se poate definitiva printr-o medalie”.

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail